INGEN PRIS: Det ble ingen pris for Joachim Triers film «Louder Than Bombs». FIlmen kommer til norske kinoer i oktober, ifølge filmnettstedet IMDB. Foto: REUTERS/Regis Duvignau
INGEN PRIS: Det ble ingen pris for Joachim Triers film «Louder Than Bombs». FIlmen kommer til norske kinoer i oktober, ifølge filmnettstedet IMDB. Foto: REUTERS/Regis Duvignau

Ingen priser til Joachim Triers film i Cannes

Gullpalmen i Cannes gikk i år til flyktningdramaet «Dheepan», regissert av franske Jacques Audiard. Norske Joachim Trier fikk ingen priser.

Triers film «Louder Than Bombs» er den første norskregisserte filmen på 36 år som har deltatt i den franske filmfestivalens prestisjetunge hovedkonkurranse.

Det var på forhånd ingen klare favoritter til verdens gjeveste filmfestivaltrofé, Gullpalmen, men en jury ledet av de amerikanske Coen-brødrene landet altså på filmen «Dheepan», til mange kritikeres overraskelse. Filmen forteller historien til tamilske flyktninger fra Sri Lanka som forsøker å få seg et bedre liv i Frankrike.

Ikke skuffet

Filmens produsent Thomas Robsahm sa på forhånd at han ikke ble skuffet hvis det ikke ble pris.

– Jeg blir ikke skuffet dersom filmen ikke vinner pris. Det er en stor anerkjennelse å bare være nominert. Når filmen i tillegg er solgt til 50 land, deriblant USA, er dette en kjempesuksess uansett, sier filmens produsent Thomas Robsahm til TV 2 i Cannes

– Dette er det fremste utstillingsvinduet for film i verden, sier filmens produsent Thomas Robsahm til TV 2.

Tolv dager ferdig

Den ungarske regissøren Laszlo Nemes vant Den store juryprisen for det mørke holocaustdramaet «Son of Saul». Juryens tredjepremie fikk greske Yorgos Lanthimos' svarte komedie «The Lobster», med Hollywood-stjernene Colin Farrell og Rachel Weisz i rollene.

Filmkritikerne har hyllet utvalget i årets hovedkonkurranse, men verken Triers film eller «Dheepan» hadde blitt utpekt som noen gullpalmefavoritt under festivalen.

Tolv dager med filmvisninger, glitter og stas ble søndag kveld avrundet med prisdryss på den franske Rivieraen, der hver av de 19 filmene i hovedkonkurransen maksimalt kunne få én av prisene.

(NTB/TV 2)