– Ødegaard-debuten er fantasi som blir virkelighet

Brasil-dødaren Kjetil Rekdal rangerer Ødegaard-debuten som noe av det største i norsk fotballhistorie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-treneren er selv mannen bak flere uforglemmelige norske fotballøyeblikk. Nå er Rekdal for en gangs skyld litt målløs over en fotballbragd.

– Det er en drøm egentlig. Det er helt urealistisk at det skal skje. Real Madrid er en av de største klubbene i verden, så det er på en måte fantasi som blir virkelighet, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

Han hadde aldri i verden hadde trodd at Ødegaard skulle ta steget fra Tippeligaen til Real Madrid på så kort tid.

Unggutten spilte sin første kamp fra start i Tippeligaen nettopp mot Vålerenga omtrent for et år siden.

Derfor rangerer Rekdal Ødegaard-debuten for Real som et av de aller største øyeblikkene i norsk fotball, selv om han ikke vil sammenligne det direkte med hans eget straffespark i VM-seieren mot Brasil i 1998.

– Nja, det var jo en lagseier det da. Dette er jo et enkeltindivid som slår seg opp i den store fotballverden. Vi må huske at fotball er den største idretten, og at Real Madrid er en av de største klubbene i verden. Så dette er stort, sier Rekdal.

– Hele huset jublet

Landslagsspiss Joshua King fikk selvsagt med seg debuten til lagkameraten fra landslaget.

– Ja, jeg hadde grillfest, og slo på TV-en da kampen starta. Hele huset jubla da han kom innpå, forteller King.

Selv debuterte han for Manchester United som 17-åring. Men han mener dette er langt større.

– Det finns sikkert mange meninger, men jeg mener Real Madrid er den største klubben.

King var likevel er overrasket over én ting.

– Jeg ble overrasket over at han ble byttet inn for Ronaldo etter at han hadde scora hat trick. Men Ronaldo ble jo ikke sur, og ga han en god klem, humrer han.

– Menneskelig

C Mores fotballekspert, Petter Veland, la også merke til at Ronaldo var uvanlig blid etter å ha blitt byttet ut.

– Jeg tror han hadde grenet litt mer på nesen dersom det var Isco som hadde kommet inn, for da tror jeg ikke at han hadde sett poenget med det. Men jeg tror han er såpass romslig, og han har et stort hjerte, selv om det er vanskelig å se det utpå banen. Han skjønner her at Martin Ødegaard kanskje er det neste store. Og at det er han som må vike for å gi Ødegaard sjansen på den aller største scenen, det tror jeg han likte litt, sier Veland.

Veland tør ikke spå hva som skjer med nordmannen videre, men er ganske sikker på at han uansett vil være med på sesongoppkjøringen før det tas en endelig avgjørelse om den videre karriereveien.

Det kan bli utlån til en litt mindre klubb, eller han kan bli tatt opp i a-stallen og få enkelte innhopp i mindre viktige kamper.

– Et tredje alternativ er at han fortsetter som i dag. Men det mener jeg er galt. Nivået på Castilla har ikke vært godt nok rent sportslig, men det har vært greit nok i en totalpakke. Det første halve året har handlet om mennesket Martin Ødegaard, og å la han bli kjent med nye omgivelser. Men en ny sesong på nivå tre må han ikke finne på å gjøre, mener Veland.