Liv Marit Wedvik (45) skulle delta i nytt TV 2-program

Liv Marit Wedvik spilte høsten 2014 inn et TV-program som etter planen skal gå på TV 2 etter sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Den 45 år gamle artisten og tobarnsmoren Liv Marit Wedvik omkom lørdag i en drukningsulykke i Risør.

– Dette er veldig tragisk og veldig trist, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

Wedvik er deltaker i et TV-program i flere episoder som etter planen sendes på TV 2 til høsten. Hun er en av mange kjendiser som er med.

VELDIG TRIST: Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 vil sammen med familien vurdere om den planlagte episoden skal sendes Foto: TV 2
VELDIG TRIST: Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 vil sammen med familien vurdere om den planlagte episoden skal sendes Foto: TV 2

– Hun er med i en av episodene. Om denne episoden skal sendes eller ei, er noe vi vil vurdere sammen med hennes pårørende i etterkant. Dette kommer når det kommer, nå må familien få tiden de trenger, sier Dahl.

– Hva slags program er dette?

SKAL VI DANSE: Liv Marit Wedvik deltok i 2007 i TV 2-programmet 
SKAL VI DANSE: Liv Marit Wedvik deltok i 2007 i TV 2-programmet "Skal vi danse" sammen med danseren og Asmund Grindaker Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

– Det ønsker vi foreløpig ikke å gå ut med, men det er et program med mange deltakere, og det er også mange episoder. 

– Er det aktuelt å sende programmet uten henne?

– Hun er med den ene episoden i dette programmet, og vi må ta flere vurderinger underveis. Det viktigste nå er at familien får ro og tid til å ta vare på hverandre i denne tunge tiden, så får dette andre komme etter hvert, sier Dahl.

Vurderer sendeplanen

Kommunikasjonssjefen sier de vil snakke mer med de pårørende når tiden er moden for det, for å vurdere om episoden der Liv Marit Wedvik er med skal tas ut av sendeplanen. 

Wedvik har vært en fast gjest i TV 2 i mange år gjennom sin artistkarriere. Hun var blant annet med i Skal vi Danse og har flere ganger vært gjest i God morgen Norge.

– Mange husker henne nok fra Skal vi danse, men gjennom mange år har hun vært en populær gjest hos oss i kraft av sin artistkarriere, sier Dahl. 

– Hun var blid som ei sol

På Liv Marit Wedviks åpne Facebookprofil kommer det nå inn svært mange kondolanser og hjerter. 

Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad skriver i en melding på Facebook at han verdsetter de gode minnene de hadde sammen.

«Kjære Liv Marit, jeg er i sjokk! Kan ikke få uttrykt sterkt nok hvor vondt det er å høre om din tragiske bortgang. Takk for alle gode minner. Hvil i fred vakre snille deg.», skriver han.

Wedvik har samarbeidet med flere kjente countryartister, og har delt scene med blant andre Sputnik. Han tok dødsbudskapet tungt.

– Jeg fikk sjokk. Går dette an, tenkte jeg, sier Sputnik til TV 2.

– Hvordan var hun som person?

– Hun var blid som ei sol! Og fantastisk flink til å synge. Hun hadde et veldig mannetekke, og mannfolka flokket seg rundt henne. Hun var så livlig og blid hele tiden, sier han videre.

Liv Marit Wedvik ble 45 år gammel. Hun etterlater seg ektemannen Kjetil Bergan og to døtre.