«Monstertakling» og rødt kort til Fellaini da Hull rykket ned

Hull kjempet med nebb og klør mot Manchester United – til ingen nytte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hull-Manchester United 0-0

Se Fellainis stygge stempling og sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Et heroisk Hull-lag hadde sjanser i massevis mot Manchester United. Men etter 97 (!) målløse minutter, og etter at Newcastle slo West Ham 2-0, må Steve Bruce' gutter ta den tunge veien ned i Championship.

Utenom de mange sjansene, var det en grusom takling signert Manchester Uniteds Marouane Fellaini som kom i fokus på KC Stadium. Belgieren stemplet Hulls Paul McShane, og de spisse knottene under belgierens sko laget en dyp flenge i stakkars McShanes lår. McShanes skade var også grunnen til at det ble lagt til hele sju minutter på tampen av kampen.

Dommer Lee Probert så ingen annen løsning enn å sende Fellaini rett i garderoben, og dro korrekt opp det røde kortet.

Men selv mot ti mann greide ikke Hull å sette ballen i mål bak Víctor Valdés i Manchester United-målet. Hadde de greid det, vill det uansett ikke gjort en forskjell – ettersom Newcastle altså vant mot West Ham.

Bruce: – Dette er ikke enkelt
Hull-manager Steve Bruce var en skuffet – men fattet mann etter tapet mot klubben han spilte over 300 kamper for på 1980- og 1990-tallet.

– Slikt som dette er ikke enkelt. Nå er vi ute av det gode selskapet, og det er vi skuffet over. Men det er tross alt bare snakk om fotball. Det er oppturer og nedturer, sier Bruce, og fortsetter:

– Vi får bare gratulere de andre lagene, spesielt de som greide å berge plassen. Vi har scoret for få mål denne sesongen, og det er det som gjør at vi rykker ned. Vi kan alltids finne unnskyldninger for hvorfor det har gått som det har, men svaret er at vi rett og slett ikke har vært gode nok. Så enkelt er det.

Van Gaal: – Spesiell atmosfære
Manchester United-manager Louis van Gaal sier kampen mot Hull var spesiell.

– Det blir en litt spesiell atmosfære i en kamp som dette. Det er ikke enkelt å spille slike kamper. Vi var ikke aggressive nok i dag, og da vet man hva som skjer, sier van Gaal, som reagerte på det tørre underlaget på KC Stadium

– Det var veldig tørt i dag, og da er det ikke enkelt å spille langs bakken. Men jeg må få skryte over Hull. Spesielt i 2. omgang produserte de mange gode sjanser

Om Fellainis røde kort hadde nederlenderen følgende å melde:

– Det var veldig dumt av han. Nå må han starte neste sesong på tribunen. Men det er slikt som skjer.

United styrte spillet
Det var Manchester United, og nærmere bestemt Wayne Rooney, som kom nærmest scoring i løpet av de første fem minuttene. 29-åringen dunket til fra snaue 20 meter, og ballen strøk tverrliggeren over Steve Harper i Hull-målet.

I perioden etter fulgte et par mindre «nestensjanser» til hjemmelaget, men det var gjestene som hadde best kontroll innledningsvis. De få gangene Hull greide å kjempe til seg ballen, endte det som regel med at de mistet den igjen rimelig kjapt.

To annullerte Hull-scoringer
Men så skulle det bli action på KC Stadium. Først fikk Hull to scoringer annullert for offside på like mange minutter. Deretter var Ahmed Elmohamady nære ved å sende vertene i føringen, men en svært opplagt Víctor Valdés reddet headingen fra Hull-spilleren.

De fartsfylte minuttene så ut til å tenne både Hull-spillerne og hjemmefansen på KC, og med, men tross iherdig innsats var det fortsatt United som hadde ballen mest, og som kom nærmest scoring. Like før hvilen kunne Ander Herrera sørget for United-ledelse til pause, men spanjolen greide ikke å omsette Ashley Youngs innlegg i scoring.

Uendret tabellsituasjon til pause
Da dommer Lee Probert blåste lagene til pause, stod det 0-0. Det gjorde det også drøye 200 kilometer lengre nord – nærmere bestemt på St James' Park – i kampen mellom Newcastle og West Ham. Dermed var tabellsituasjonen uendret, og før de siste 45 minuttene av årets Premier League-sesong, lå Hull fortsatt under streken.

– Dramaet lever videre, konstaterte Jan-Henrik Børslid i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Fartsfylt start på 2. omgang
Og drama betyr nerver. Bare to minutter ut i 2. omgang vartet Dame N'Doye opp med en fryktelig feilpasning, og Ander Herrera fikk ballen fra Juan Mata inne i 16-meteren. Michael Dawson visste uansett råd, og på heroisk vis kastet Hull-kapteinen seg ned og fikk blokkert skuddforsøket.

Minuttet etter var det Hull sin tur til nesten å få hull på byllen. Et innlegg fra Elmohamady endte til slutt opp hos en totalt umarkert David Meyler, men den irske landslagsspilleren bresidet ballen langt utenfor United-buret.

Tung melding fra nord
Så kom meldingen alle med hjertet i Hull hadde fryktet. Moussa Sissoko hadde sendt Newcastle i føringen mot West Ham, og dermed måtte et tappert Hull-lag foreløpig kjempe for «ingenting».

Den tunge beskjeden fra St James' Park så på ingen måte ut til å påvirke hjemmelagets innsats. Da rundt timen var unnagjort på KC nærmest bombarderte Hull-spillerne United-feltet med baller, og flere av innleggene og gjennombruddspasningene ble omsatt i store sjanser. Scoringer ble det imidlertid lite av, og da kampuret passerte 70 spilte minutter var det fortsatt målløst på KC Stadium.

Rødt kort etter fryktelig takling
Et kvarter før slutt kastet United-innbytter Marouane Fellaini seg inn i en takling for å ta ballen fra Hulls Paul McShane. Belgieren traff McShane med knottene i låret, og en svær flenge 

Like etter kom nok en trasig melding fra Newcastle. Jonás Gutiérrez hadde doblet ledelsen for hjemmelaget, og dermed så det svært sort ut for stakkars Hull.

Scoringer på KC ble det heller ikke, og ettersom Newcastle vant, må Hull altså spille i Championship neste sesong.

Slik startet lagene:
Hull: Harper, Chester, Dawson, McShane, Elmohamady, Meyler, Huddlestone, Quinn, Brady, N'Doye, Jelavic.
Manchester United: Valdés, Valencia, Smalling, Jones, Rojo, Blind, Mata, Ander Herrera, Di María, Young, Rooney.

Sjekk tabellen: Slik endte Premier League 2014/2015!