Didier Drogba (37) forlater Chelsea

Men José Mourinho tilbyr ivorianeren en jobb, så snart spillerkarrieren er over.

Det blir annen gang han forlater Stamford Bridge. 37-åringen kom tilbake til London-klubben i fjor, men før det hadde han spilt i Chelsea-drakt i åtte sesonger fra 2004 til 2012.

Han var med på å vinne tolv trofeer med klubben, og det var Drogba som satte inn det avgjørende straffesparket da Bayern München ble slått i mesterligafinalen i 2012.

Angriperen har bidratt til Chelseas triumfer både i liga og ligacup også denne sesongen, men han har ikke fått spille den rollen i laget han ønsker. Derfor sier han nå at han er klar til å forlate klubben, men karrieren gir han ikke opp.

– Jeg vil gjerne spille i alle fall i ytterligere en sesong. For å få mer spilletid, har jeg forstått at jeg må spille for en annen klubb enn Chelsea, sier han.

– Alle tilhengerne mine vet at jeg elsker denne klubben. Når jeg nå gir meg her, er håpet at jeg skal komme tilbake hit en gang i framtiden i en annen rolle enn å være spiller, sier Didier Drogba.

Didier Drogba (37) forlater Chelsea for å fortsette karrieren i en annen klubb.
Didier Drogba (37) forlater Chelsea for å fortsette karrieren i en annen klubb.

Drogba får æren av å være kaptein i Chelseas siste kamp for sesongen, hjemme mot Sunderland.

Ifølge manager José Mourinho var det et krav fra spillerne, og ikke hans avgjørelse.

Han avslører imidlertid at Drogba vil returnere til klubben før heller enn senere.

– Det er en rar følelse. Han kom sammen med meg til Chelsea to ganger, og nå drar han. Skjønt, han drar egentlig ikke. Det er mer «på gjensyn», sier Mourinho i intervjuet før kampen.

– Klubben ønsker ham, og han ønsker å være i klubben. Han reiser for å nyte det siste året som spiller. Han forlater klubben som mester og kommer tilbake veldig, veldig snart. Vi jobber med å utarbeide jobbprofilen han skal ha i klubben.

(©NTB/TV 2 Sporten)