Comeback-kongene med drømmescoringer

Arsenal lekte seg da 3. plassen ble sikret på Premier Leagues siste dag.

Arsenal-WBA 4-1

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Arsenal avsluttet Premier League-sesongen på vakkert vis da WBA ble knust på Emirates i siste serierunde.

Theo Walcott scoret hat trick i sitt comeback fra start, mens også lenge skadeplagede Jack Wilshere leverte et realt drømmemål da Arsène Wengers lag vant hele 4-1 over et normalt sett defensivt solid Tony Pulis-lag.

Dermed sikret de røde fra Nord-London også 3. plassen i Premier League, og er direktekvalifisert for Mesterligaen kommende sesong.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kun syltynn teori kunne i realiteten nekte Arsenal 3. plassen i Premier League, men ettersom kun tre poeng skilte ned til firer Manchester United før kampstart var det en viss form for spenning.

Alle mulige former for nerver for å miste den direkte Mesterliga-plassen forsvant dog i løpet av det første drøye åpningskvarteret på Emirates, og det takket være noen vanvittige scoringer.

Se den villeste av dem i videovinduet øverst!

Etter fire minutter dunket Theo Walcott inn 1-0 fra skrå vinkel, i det som var hans første ligastart siden første halvdel av mars, før samme mann la på til 2-0 med en avslutning med tåen ti minutter senere.

17 minutter ut i oppgjøret var det en annen comeback-konge, Jack Wilshere, som markerte seg på fremragende vis. Midtbanespilleren startet også midtukens kamp mot Sunderland, men før den tid hadde han ikke startet siden november.

Det så dog ut som om skuddfoten var alt annet enn rusten da han banket til på halv volley og fant det nærmeste krysset bak en sjanseløs Boaz Myhill.

Både Walcott og Wilshere feiret sine scoringer ved å løpe til klubbens fysiske trener og feire med ham ved sidelinjen.

Men selv om Wilshere scoret det vakreste målet, ville Walcott også vise at han fortjener mer spilletid kommende sesong. Ni minutter før pause pirket han inn sitt tredje - og Arsenals fjerde - for dagen fra 20 centimeter.

I 2. omgang reduserte Gareth McAuley til 1-4 med en heading på et hjørnespark, men Arsenals seier var i realiteten aldri truet.

Mot slutten var Aaron Ramsey nære ved å melde seg på i «vakre scoringer»-klubben, men hans gode avslutninger traff kun tverliggeren ved to ulike anledninger.

Kane tangerte Bale, Klinsmann og Sheringham
De rødes erkerivaler i Nord-London, Tottenham, sørget også for en overbevisende seier i serieavslutningen.

Toppscorer Harry Kane fant veien til nettmaskene for første gang på over en måned, og scoret med det sitt 21. seriemål for sesongen.

Det er en tangering av antallet Teddy Sheringham (1992/93), Jürgen Klinsmann (1994/95) og Gareth Bale (2012/13) har nettet for dem i Premier League-historien tidligere.

1-0-målet borte mot Everton ble også det eneste, og siden Liverpool tapte 1-6 mot Stoke i en annen kamp, ble Tottenham nummer fem i Premier League denne sesongen.