Ari Behn (42) om sin nye kunstutstilling: – Pikk er pikk!

Märtha Louises ektemann innrømmer at det er litt pinlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I reportasjen som ble sendt på God kveld Norge lørdag, ble vi møtt med både kjønnsorganer, sterke farger og sex når Ari Behn stiller ut sin nye kunst.

– Pikk er pikk. Også tok vi det derifra, men det er jo ikke bare peniser bak her. Det er alt det beste på ett sted, sier Behn om bildene han stiller ut.

– Jeg er ikke opptatt av porno, eller av å fremstille erotikk i det jeg gjør. Men jeg er opptatt av å fortelle historier om mennesker, og erotikk er en stor del av menneskelivet.

Provoserende kunst

Prinsessens ektemann er ikke redd for å provosere. I 2013 stilte han blant annet ut bilder med massemorderen Anders Behring Breivik som motiv. Men nå er det sex som gjelder.

– Jeg har fått høre at jeg er provoserende fordi jeg er i den posisjonen jeg er, sier han til God kveld Norge.

Behn stiller ut bilder i samarbeid med sin kunstnervenninne Unni Askeland, som er hakket drøyere med sine pikante motiver.

Unni Askeland har døpt sin del av prosjektet for «Unnivers» og det er en serie på 20 inkprints. Kunstneren følger tiden og har laget bildene på Iphone 6 . De viser blant annet nakne mennesker i ulike sexsituasjoner.

– De er jo ganske grove, noen av de. Alt jeg gjør er egentlig en dokumentasjon av et liv jeg lever. Jeg iscenesetter livet mitt gjennom kunsten, sier Askeland til God kveld Norge.

Litt pinlig

Selv om Ari Behn opplever både motgang og sterke reaksjoner, bryr han seg ikke om de negative tilbakemeldingene.

– Jeg tenker aldri på hva jeg forventer eller håper at folk skal tenke. 

Märtha Louise har sett bildene, men Ari ønsker ikke å kommentere hva kona tenker om bildene. Hans kunstinteresserte svigermor, Dronning Sonja, har ennå ikke sett bildene. 

Er det litt pinlig å vise kunsten til svigerforeldrene dine?

– Det er jo alltid på et visst nivå pinlig å stille seg åpen, men det er jo også spennende. Jeg kan godt like at det er pinlig, fordi det skaper reaksjoner i oss alle, sier han.

Askeland og Behn reiser nå på turné med utstillingene samlet under navnet «Gud, så deilig». 

Se God kveld Norge lørdager på TV 2, kl.21.40.