Dette skriver spanske aviser om Ødegaard-debuten

Martin Ødegaard får stempelet «godkjent» etter Real Madrid-debuten.

I det 58. minutt i sesongens siste Real Madrid-kamp fikk Martin Ødegaard debuten sin, og ble med det storklubbens yngste spiller gjennom tidene.

At nordmannen ble byttet inn for selveste Ronaldo, som i løpet av kampen hadde scoret sesongens seriemål nummer 46, 47 og 48, gjorde det hele ennå større.

Dagen derpå vier de spanske avisene mye spalteplass til supertalentet.

– Marca har satt av en halv side til Ødegaard. De skriver at han er historisk. Videre skriver avisen at Ødegaard kom inn for Cristiano Ronaldo, og at han absolutt ikke gjorde seg bort, sier TV 2 Sportens reporter Christina Paulos Syversen.

Marca har også vurdert spillernes innsats i kampen, og der kommer Ødegaard godt ut. 

– Martin blir vurdert til en A på spillerbørsen til Marca. Det vil si godkjent. Det er samme karakter som Iker Casillas, Toni Kroos, Alvaro Arbeloa, Raphaël Varane og Daniel Carvajal fikk. De to eneste som skiller seg ut er Cristiano Ronaldo og Marcelo. De fikk toppkarakter av Marca, forteller Syversen.

I etterkant av kampen fikk Ødegaard ros av Real Madrid-assistent Paul Clement.

– Det var fint for ham å avslutte sesongen med å debutere på førstelaget. Han virket komfortabel da han kom innpå. Han gjorde det ikke komplisert. Han viste at han har selvtillit og ferdigheter. Han er fremtiden til denne klubben, sier Clement.