Henrik Ingebrigtsen klinte til med ny kjæreste

Men på 800 m på Hamar gikk det nokså ordinært.

HAMAR (TV 2): Han ble bare nummer fire på 800 meteren med høyst ordinære 1.49,16 under åpningstevnet på nye Hamar stadion.

Etter løpet fikk han likevel et saftig kyss av sin nye kjæreste Liva Eie Børkja.

- Det skal ikke mye til å imponere henne. Hun mener jeg er helt «perfekt», ler Ingebrigtsen.

Seig i steget

I sesonginnledningen har vår største løpestjerne prioritert vekk spesialdistansen 1500 meter. I stedet har han løpt 5000 meter, 3000 meter, og nå 800 meter.

- Når formen ikke her helt superrå, så er det dårlig gjort mot meg selv å løpe 1500 meter. Når tidene ikke blir topp, så blir det ikke akkurat noe egoboost, så da er det greit å løpe over, eller under distanse, forklarer han.

At han har løpt mye langdistanse merker han på steget.

- Touchen i bakken blir for lang. Jeg mangler liksom den siste snerten i steget i forhold til når jeg er i superform. Da flyr man liksom bare avgårde. Men så er vi bare i mai ennå, sier han.

Målet er å sette norsk rekord under Bislett Games andre uka i juni. Etter en knallhard treningsuke, slakker han litt av på hardkjøret, i håp om en formutløsning på norsk friidretts største festdag.

Lillebror imponerte

For det var yngstemann i Ingebrigtsen-klanen, Jakob, som imponerte mest på Hamar. Han satte en sterk aldersrekord for 15-åringer på fantastiske 3.57,45. Et imponerende løp i mye vind, og der haren ga seg allerede etter 700 meter.

- Jeg visste jeg hadde det inne, selv om det ble tungt i vinden, sier Jakob Ingebrigtsen.

Pappa Gjert var i alle fall fornøyd.

- Det er absolutt godkjent. Jeg er veldig fornøyd. Nå kommer han også til å få god ranking til løp utover sesongen, sier Gjert Ingebrigtsen.

For målet er allerede klart.

- Jeg vil løpe under 3.55. Da er jeg kvalifisert til å løpe NM for senior. Det er sesongens store mål, sier Jakob.

Fikk tyn

Men selv om storebror Henrik var imponert over tiden til lillebroren, så klarer han selvsagt ikke å holde sleivsparkene unna. 

- Det er en imponerende god tid, men jeg kan ikke huske å ha løpt med hare da jeg var 14 år, sier han.

Det bare fnyser Jakob av.

- Tull, det kunne du ha gjort. Men det er klart jeg har hatt det lett. Jeg har fått vært med dem hele veien, og fått en del gratis, sier han.

For hele familien er klar over at det fortsatt er en lang vei å gå for stortalentet.

- Det er nå det begynner for Jakob. Det er mange som har løpt fort og vært store talenter, men det å klare overgangen til senior er vanskelig. Jeg har greid det, og Filip har greid det. Det kommer en tid der Jakob ikke forbedrer seg like mye. Tiden vil vise om han takler det, sier Henrik.

Selv er stortalentet krystallklar.

- Jeg skal greie det.