Xavi i tårer etter publikums avskjedshyllest

Xavi ble hyllet da Barcelona rotet bort en 2-0-ledelse og Deportivo berget plassen.

Barcelona-Deportivo 2-2

Barcelona-legenden Xavi spilte sin siste hjemmekamp i serien da seriemestrene tok imot Deportivo.

Selve kampen endte 2-2 etter at Barcelona rotet bort en 2-0-ledelse, noe som også betydde at Deportivo berget plassen i La Liga.

Mye handlet derfor om fest og god stemning. Barca jublet for seriemesterskapet etter kampen, mens Depor gledet seg over å spille på toppnivå også neste sesong.

For en mann var det imidlertid mer vemodig enn noe annet.

Xavi spilte sin siste hjemmekamp og ble hedret med et tifo-show før kampstart, og da han ble byttet ut med fem minutter igjen. Det ble for mye for midtbanespilleren som tok til tårene mens han satt på benken.

Etterpå var det passende at Barcelona-legenden fikk løfte ligatroféet.

– Man får følelsen at det er skjebnebestemt at han får takke for seg med et seriemesterskap, og fortsatt kan det bli mer, sier kommentator Petter Veland i C Mores studio etter kampen og sikter til både den spanske cupen og Mesterligaen.

– Barcelonas storhetstid har vært med Xavi. Han har vært motoren og hjertet i laget, sammen selvsagt med Lionel Messi. Man skal lete lenge etter spillere som markerer epoker både for klubb- og landslag i så stor grad som Xavi. Messi har ikke klart å løfte sitt landslag til store triumfer ennå. Det har Xavi gjort.

Messi på hugget

Det tok under fem minutter før Barcelona-festen var i gang. 

Rafinha dro seg forbi en fint ned til dødlinjen og slo ballen inn i feltet. Der kom Lionel Messi på et perfekt timet løp, og 1-0 til Barcelona.

Før et kvarter var spilt trodde alle at det var 2-0 til seriemestrene.

En scoringskåt Messi ble spilt gjennom og satte ballen i nettet. En vinkekåt assistentdommer mente derimot at argentineren var offside, noe som så litt tvilsomt ut.

Neymar serverte Messi

Barcelona fortsatte kjøret, og kunne fort scoret flere mål, og ting kunne tyde på at Deportivo måtte være avhengig av resultatene i de andre kampene for å beholde plassen i Primera Division.

Enklere ble det ikke da katalanerne fant frem hodespillet i andre omgang.

Jeremy Mathieu klarerte en langpasning med hodet. Pedro stusset ballen videre på en måte som ble en perfekt stikkball for Neymar.

Brasilianeren stormet gjennom, og alene med keeper kunne han servere Lionel Messi ballen på åpen kasse.

Argentineren gjorde selvfølgelig ingen feil, og scoring nummer 43 i ligaen denne sesongen for Messi.

Enorm snuoperasjon

Halvveis ut i andreomgang tente bortelaget håpet, og det på vakkert vis. Mens Barca var en mann mindre på banen da Marc Bartra var på sidelinjen for å få behandling etter en smell var det en tidligere Tippeliga-kjenning som la til rette for reduseringen.

Celso Borges var sist på ballen før Lucas fikk ballen rett utenfor 16-meteren. Lucas vendte opp og dundret ballen i krysset.

Med et kvarter igjen var snuoperasjonen komplett.

Etter klabb og babb påfølgende et frispark havnet ballen hos Salomão. Han dundret inn sitt første mål for sesongen.

Det ble siste scoring, og det betyr at Deportivo berget plassen i Primera Division.

Dermed trillet tårene for fans, spillere og ledere også i La Coruña-klubben.

Córdoba, Almería og Eibar rykker ned, mens Valencia sikret den siste Mesterligaplassen med et seiersmål ti minutter før slutt mot nettopp Almería. Sevilla måtte dermed ta til takke med Europaligaen.

Eibar har best målforskjell av de tre lagene med 35 poeng nederst, men rykker ned på grunn av at det ved poenglikhet går på innbyrdes tabell. Slik ser den ut:

Deportivo 4 2 1 1 6-4 7
Granada. 4 1 3 0 5-4 6
Eibar. 4 0 2 2 1-4 2