Lampard til TV 2: – Mourinho endret karrieren min

Frank Lampard takker José Mourinho for alt han har oppnådd i karrieren. 

Søndag tar Frank Lampard farvel med Premier League etter 608 kamper i Englands øverste divisjon når Manchester City møter Southampton på Etihad.  

– Blir følelsesladd
– Det vil bli en følelsesladd kveld. Jeg har spilt i Premier League i nesten 20 år, men jeg er klar for å komme meg videre. Jeg vil nok tenke tilbake på alle de gode minnene jeg har hatt, forteller han til TV 2.

Sommeren 2014 bekreftet Chelsea at midtbanestjernen var ferdig i klubben etter 13 år. I juli signerte 36-åringen for  New York City. Den nyetablerte klubben skulle ikke delta i MLS før i 2015 og Lampard gikk dermed på lån til Manchester City.

– Jeg trodde jeg skulle forlate PL i fjor, så denne sesongen har bare vært en bonus for meg. Jeg skal prøve å nyte kampen og øyeblikket på søndag i stedet for å være trist.

Han forteller at han synes det var vanskelig for ham å forlate klubben han spilte for i 13 år. 

– Det veldig vanskelig. Jeg trodde aldri jeg skulle forlate klubben. Jeg trodde jeg skulle spille der til jeg la opp. Når jeg ser tilbake på det er jeg bare heldig som har fått spille så lenge i en så fantastisk klubb. Men når man blir eldre kommer etter hvert tiden der man skjønner at man må forlate klubben. Jeg har vært heldig som har fått lov til å spille i en så fantastisk klubb som City i ett år og nå skal jeg spille i New York og det blir et nytt eventyr for meg, sier han videre. 

Hyller Chelsea-fansen
– Hvordan  var reaksjonene da du gikk til Manchester City?

– Jeg regnet med fansen ville forstå. Klubben lot meg jo gå. Jeg forsøkte ikke å manipulere frem en overgang av noe slag. Jeg hadde blitt værende i klubben til slutten av karrieren. Men de lot meg gå, jeg ble bosman-spiller og gikk til New York City. Også ble jeg lånt ut til Manchester City.

Han roser Chelsea-fansen for mottakelsen han fikk da han  for første gang spilte mot gamlelaget. 

– Chelsea-fansen har vært helt fantastiske. Da jeg scoret mot dem på Etihad ble de værende igjen og synge navnet mitt. Det var veldig spesielt å spille mot Chelsea. Før jeg scoret sang Chelsea-fansen navnet mitt. Så scoret jeg. Så begynte City-fansen å synge også. Det var helt fantastisk å ha to sett med fans i ryggen.

– Hva er ditt største øyeblikk i Premier League? 

– Jeg har vært så heldig å vinne Premier League tre ganger, men det aller første seriemesterskapet er nok det aller største øyeblikket i karrieren min. Vi hadde mange unge spillere som ikke hadde vunnet noe før og da vi vant i 2005 var det en helt enorm følelse, sier han. 

Takker Mourinho for suksessen
Lampard mener han kan takke Chelsea-manager José Mourinho for sin enorme suksess i Chelsea.  

– Jeg har et fint forhold til Mourinho. Han endret karrieren min. Jeg var 25 da han kom til klubben og jeg var en god Premier League-spiller. Han tok meg til et annet nivå. To år senere ble jeg kåret til verdens nest beste spiller. Jeg hadde aldri vært der hadde det ikke vært for José Mourinho. Jeg vil alltid ha stor respekt for ham som manager og som menneske.