Liv Marit Wedvik (45) er død 

Countryartisten falt i vannet ved campingplass i Risør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske countryartisten Liv Marit Wedvik (45) ble erklært død etter å ha falt i vannet ved Moen Camping i Risør.

Artisten fra Skien var, ifølge TV 2s opplysninger, på besøk i Risør for å besøke venner ved campingplassen. 

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 09.04 lørdag morgen, og da de kom frem til ulykkesstedet, ble det klart at hun var død. Hun ble funnet ved et bryggeanlegg ved campingplassen. Alt tyder på at dødsfallet skyldes en ulykke med tragisk utfall.

– Jeg kan bekrefte at hun er død. Familien oppfordrer samtidig pressen om at de må få være i fred i denne tunge stunden, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til TV 2.

Den populære og folkekjære artisten albumdebuterte i 2003, og de fire første utgivelsene solgte rundt 200.000 eksemplarer. Hun rakk å gi ut syv album frem til 2010. Høsten 2007 deltok hun i TV 2-programmet Skal vi danse, og endte på en femteplass.

COUNTRYARTIST I SJOKK: Sputnik på Aschehoug Sommerfest i 2007. Foto: Stella Pictures.
COUNTRYARTIST I SJOKK: Sputnik på Aschehoug Sommerfest i 2007. Foto: Stella Pictures.

Sangeren har tidligere vært kjæreste med finansmannen Bjørn Rune Gjelsten og Hellbillies-vokalist Aslag Haugen. De siste syv årene har hun vært gift med Kjetil Bergan. 

Lørdag ettermiddag ble navnet til Wedvik frigitt av Agder-politiet, i samråd med pårørende. Hun etterlater seg to barn og ektemannen Kjetil.

– Jeg er i sjokk

Wedvik har samarbeidet med flere kjente countryartister, og har delt scene med blant andre Sputnik. Han tok dødsbudskapet tungt.

– Jeg fikk sjokk. Går dette an, tenkte jeg, sier Sputnik til TV 2.

– Hvordan var hun som person?

– Hun var blid som ei sol! Og fantastisk flink til å synge. Hun hadde et veldig mannetekke, og mannfolka flokket seg rundt henne. Hun var så livlig og blid hele tiden, sier han videre. 

Jenny Jenssen: – De fineste blomstene blir plukket først

Artisten Jenny Jenssen var på hytta i Harstad da hun fikk dødsbudskapet, og ble også sjokkert, forteller hun til TV 2.

– Hun var full av liv og latter, den smellvakre jenta. Jeg ble helt målløs da jeg fikk vite dette. Ordtaket om at de fineste blomstene blir plukket først, stemmer, sier Jenssen. 

Jenssen og Wedvik tilhørte samme plateselskap, og nå sitter Jenssen igjen med minnene fra de gode stundene de hadde sammen.

– Jeg husker så godt da hun solgte til gull; hun var så glad. Hun var så glad i livet, og elsket livet. Den siste gangen jeg møtte henne, var hun akkurat den samme livlige jenta med en latter som satt løst, sier Jenssen til TV 2. 

Kondolansene strømmer på

På Liv Marit Wedviks åpne Facebookprofil hagler det nå inn med kondolanser og hjerter. Hun postet selv et bilde på profilen sin dagen før ulykken. Tilsynelatende på båttur i det fine været.

Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad skriver i en melding på Facebook at han verdsetter de gode minnene de hadde sammen.

«Kjære Liv Marit, jeg er i sjokk! Kan ikke få uttrykt sterkt nok hvor vondt det er å høre om din tragiske bortgang. Takk for alle gode minner. Hvil i fred vakre snille deg.», skriver han.

Pål Anders Ullevålseter kjente Liv Marit godt, og uttrykker sin dype sorg til TV 2.

– Jeg er i sjokk. Liv Marit var alltid utrolig blid og en positiv dame. Mine tanker går til familien og hennes nærmeste i denne tunge perioden, sier han.

– Hun spredte så mye glede! Liv Marit dør ung, men hun har hatt et enormt rikt liv, fortsetter Ullevålseter.

– Heldig som kjente henne

Mia Gundersen forteller til TV 2 at det hele er helt forferdelig.

– Dette er så trist. Liv Marit var så full av liv. Sprudlende, livsglad og positiv. Jeg hadde gleden av å kjenne henne som artist gjennom «Allsang på Grensen», og hun var så proff og energisk. Morsom og varm - og ga så mange klemmer. Mine tanker går til familien og de nærmeste, sier Gundersen.