Ødegaard fikk debuten –  byttet inn for Ronaldo

– Jeg er veldig stolt og veldig glad, sier Martin Ødegaard.

Real Madrid - Getafe 7-3

Martin Ødegaard ble historisk da han lørdag debuterte for Real Madrid, 16 år og 158 dager gammel.

Den gamle rekorden hadde Alberto Rivera som debuterte 17 år og 111 dager gammel i 1995.

Ødegaard ble byttet inn for Cristiano Ronaldo i det 58. minutt på stillingen 5-3 til Real Madrid.  

– Jeg var litt nervøs for å spille foran så mange mennesker, men jeg prøvde å nyte øyeblikket, sier Martin Ødegaard ifølge realmadrid.com.

– Det er en spesiell dag, og jeg er veldig stolt og veldig glad. Jeg har hatt en flott første sesong i Real Madrid, og jeg følte meg veldig komfortabel med laget.

Han åpnet litt forsiktig, men hadde et par fine involveringer utover i kampen. Blant annet skaffet han Real Madrid et frispark. I tillegg var han nest sist på ballen da Jesé skjøt ballen like over mål etter 77 minutter.  

Med den norske 16-åringen på banen scoret hjemmelaget to mål til og dermed ble det 7-3-seier til Real Madrid. 

Debuterte på andre forsøk
Ødegaard ble for første gang tatt ut i førstelagstroppen mot Almeria tidligere i vår. Men da Ancelotti valgte ikke å sette nordmannen på banen til tross for en komfortabel ledelse i andre omgang, var det mange som trodde at det var Ødegaards siste sjanse for sesongen.

Men etter at klubben måtte gi tapt for Barcelona om ligatittelen og heller ikke kom seg til finalen i Mesterligaen, har de ikke lenger noe å spille for. Dermed var det duket for en ny mulighet for en sensasjonell debut for 16-åringen.

Seks mål i første omgang
Det ble en fartsfylt første omgang på Santiago Bernabéu. Hjemmelaget tok ledelsen etter 13 minutter ved Cristiano Ronaldo. Marcelo la et nydelig innlegg som portugiseren banket i mål med pannebrasken. Ti minutter senere utlignet Getafe på et nydelig langskudd ved Sérgio Escudero. Diego Castro sendte gjestene opp i ledelsen like etter, før Ronaldo utlignet på et frispark. 

To minutter senere fikk Chicharito en albue i ryggen og dommeren blåste straffe. Ronaldo ekspederte straffesparket i mål og scoret dermed sitt 48. ligamål for sesongen - hans åttende hat trick.  Medhi Lacen utlignet tre minutter før pause. 

Inn for Ronaldo
Javier Hernández og James Rodriguez scoret to kjappe mål etter pause og dermed var det duket for et historisk øyeblikk på Santiago Bernabéu. Ødegaard ble byttet inn med litt over en halvtime igjen å spille. Ut gikk selveste Cristiano Ronaldo. 16-åringen fikk en real bamseklem av Ronaldo da han entret matten.