TILBAKE I GLASGOW: Harald Brattbakk, her fra en veldedighetskamp i 2014, synes det er stor stas å få lov til å dele ut seriemesterpokalen til Celtic på søndag.
TILBAKE I GLASGOW: Harald Brattbakk, her fra en veldedighetskamp i 2014, synes det er stor stas å få lov til å dele ut seriemesterpokalen til Celtic på søndag.

Brattbakk skal dele ut pokalen til Deila og Celtic

– En kjempeære å bli spurt, sier den tidligere storscoreren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Celtic-Inverness på C More søndag klokken 13.30

For tre uker siden ledet Ronny Deila (39) Celtic til seriemesterskap i sin første sesong som manager i klubben.

MÅLFARLIG DUO: Henrik Larsson gratulerer Harald Brattbakk etter en scoring mot St. Johnstone. AP Photo/Chris Bacon
MÅLFARLIG DUO: Henrik Larsson gratulerer Harald Brattbakk etter en scoring mot St. Johnstone. AP Photo/Chris Bacon

Søndag skal seriemesterskapet feires i Glasgow. Etter den siste kampen mot Inverness får Deila og Celtic endelig løfte pokalen. Men Deila og Stefan Johansen er ikke de eneste nordmennene som vil være involvert i gullfeiringen.

Deilas to tvillingdøtre Live (15) og Thale (15) skal bære pokalen ut på Celtic Park. Og en nordmann med fortid i Celtic skal dele ut pokalen til seriemesterne.

– En kjempeære
Harald Martin Brattbakk spilte for «The Bhoys» fra desember 1997 til januar 2000. Han scoret til sammen tjue mål for Celtic, og nylig ble han spurt om å reise til Glasgow for å dele ut det gjeve troféet.

– Det synes jeg er stor stas. Det er en kjempeære å bli spurt om det, sier Brattbakk til TV 2.

– De hadde mange å velge om. Jeg skjønner at koblingen er at Ronny er norsk, men det hadde likevel vært mange å velge blant, sier han.

– Hårene reiser seg på ryggen
Han ser frem til å komme tilbake til Celtic Park.

– Det er en fantastisk atmosfære på kampene der. Celtic har en veldig entusiatisk supporterskare. Jeg gleder meg til å komme tilbake, sier Brattbakk, som har vært på Celtic-besøk to ganger siden han forlot klubben.

– Men dette er jo the real deal. Det er i sånne situasjoner at hårene reiser seg på ryggen. I tillegg skal jeg ha med familien over. De to minste og konen min skal være med. Jeg synes det er utrolig kjekt å få lov til å ta med ungene når jeg skal dele ut pokalen, sier han.

Ble Celtic-helt
Brattbakks Celtic-karriere begynte eventyrlig. Han startet sin første kamp da Celtic slo Rangers 2-0 i Old Firm. 

– Det var en stor opplevelse, forteller den gamle storscoreren.

– Men det jeg blir husket for er at jeg scoret da vi stoppet Rangers fra å ta ti seriemesterskap på rad. Det var den siste kampen i mai 1998. Vi måtte vinne mot St. Johnstone. Henrik Larsson ga oss 1-0, og jeg scoret 2-0-målet. Det var en heidundrende festdag for Celtic-supportere verden over. Det er det folk husker, sier Brattbakk.

– Hva er ditt beste minne fra Celtic-tiden?

– Den første seieren i Old Firm var spesiell. Eller husker jeg en kamp mot Kilmarnock våren 1998. Vi vant 4-0, og jeg scoret alle fire, forteller han.

Brattbakk er imponert over det Deila har fått til i sine første sesong som Celtic-manager.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Han har tatt Skottland med storm etter en trang start. Det er mange som klager over at Glasgow Rangers ikke er der, men det er uinteressant. Og så er det jo ekstra artig at Ronny er norsk, sier Brattbakk.