– Skal mye til for at Nordhaug får kjøre Tour de France

Tour de France går høyst trolig uten Lars Petter Nordhaug.

Sjansen for at vi får se Sky-rytter Lars Petter Nordhaug i sommerens Tour de France virker å være tilnærmet null.

Til tross for sammenlagtseier i Tour of Yorkshire og godkjente prestasjoner i Ardenner-klassikerne er nok som ventet Tour de France-toget gått for Nøtterøy-karen.

– Hadde det vært opp til meg, hadde jeg sagt ja, sier sportsdirektør i Sky, Gabriel Rasch, til TV 2.

– Per dags dato er han ikke i bruttotroppen. Det skal mye til for at han får kjøre Touren. Da må han kjøre veldig, veldig bra i Sveits rundt. Og kanskje noen skader osv. på laget.

Bruttotroppen på 14 ryttere skal kuttes til ni, der hovedmålet er å føre 2013-vinner Chris Froome til sammenlagtseier. Den kenyansk-fødte briten skulle egentlig ikke kjøre Tour de France, men ombestemte seg selv om rittet inneholder kun én individuell tempoetappe.

Da TV 2 snakket med Nordhaug i kjølvannet av den historiske seieren i Yorkshire i starten av mai, ville han ikke høre noe snakk om Tour de France.

– Dette betyr ikke noe for om jeg kommer på laget eller ikke. Nå skal jeg kjøre Tour of Norway og Sveits rundt. Jeg tenker ikke på Tour de France, sa Nordhaug til TV 2.

I Tour of Norway har ikke Nordhaug fått det til å klaffe helt som planlagt. På kongeetappen til Rjukan fredag maktet han ikke å svare på de avgjørende rykkene, og nå er sjansen for sammenlagtseier trolig spolert. Lagkompis David López er best plassert i sammendraget av Sky-rytterne.

– Selvfølgelig var jeg skuffet. Det var kjedelig å våkne opp i dag og innse at man tabbet seg ut i går, sier Nordhaug.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen virker å være sikre kort i sine respektive lags Tour de France-tropper.