VANT: Rangers-spillerne feirer i storseieren over Tampa Bay Lightning. Foto: Reinhold Matay / USA TODAY Sports
VANT: Rangers-spillerne feirer i storseieren over Tampa Bay Lightning. Foto: Reinhold Matay / USA TODAY Sports

Rangers med knusende seier

Det er igjen likt mellom New York Rangers og Tampa Bay Lightning i semifinalen.

Etter to mål av Rick Nash, et av Chris Kreider, Keith Yandle og Martin St. Louis vant New York Rangers overlegent 5-1 over Tampa Bay Lightning natt til lørdag.

Kampen var den fjerde av potensielt sju i semifinalen mellom de to lagene i NHL-sluttspillet. Med seier utliknet Rangers stillingen til 2-2. Seieren var også en sårt tiltrengt vitamininnsprøytning etter to miserable Rangers-kamper defensivt. To matcher på rad slapp stjernekeeperen Henrik Lundqvist inn seks pucker - noe som er alt annet enn normalen for svensken.

– Det var mye snakk om Lundqvist og spillet hans, men i garderoben har det aldri vært tvil, sier Rangers-trener Alain Vigneault.

– Hank har gjort dette så mange ganger tidligere at vi visste at han ville gå ut på isen for å gjøre det han alltid gjør, nemlig å gi oss muligheten til å vinne. Og det gjorde han, fortsetter Vigneault. 

– Det har vært litt selvransakelse den siste tiden. Jeg har pratet om spillet mitt og hva jeg kunne gjøre for at resultatene skulle bli bedre. Jeg gjorde noen små justeringer, og det betalte seg virkelig, sier Lundqvist.

Rangers spilte på bortebane i Florida. Den neste kampen vil gå av stabelen i New York, natt til mandag.

Rangers-spiller Mats Zuccarello Aasen er fremdeles skadet, og bivånet kampen fra tribunen.