AVLYST: En planlagt telttur for elever ved Bjerke vgs i Oslo sammen med Abid Raja er avlyst etter trusler. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
AVLYST: En planlagt telttur for elever ved Bjerke vgs i Oslo sammen med Abid Raja er avlyst etter trusler. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Måtte avlyse telttur med Abid Raja etter trusler

220 elever fra Bjerke videregående skole skulle på tur med Venstre-politikeren. Det blir det ingenting av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Planen var at elevene skulle telte ved Eiksetra i Finnemarka utenfor Drammen. Turen, som hadde kommet i stand etter initiativ fra Venstre-politiker Raja, skulle gå av stabelen natt til fredag neste uke.

Turen er nå avlyst etter at det har kommet inn trusler, skriver Aftenposten.

– Beslutningen om å avlyse turen ble tatt etter informasjon og råd fra politiet. Det forelå en trussel mot arrangementet, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Bakke i Den norske turistforening (DNT) til avisen.

Kronprins Haakon skulle være med

DNT var med på å arrangere turen, som hadde som målsetning å få flere innvandrere ut i naturen. Ifølge Aftenposten består nærområdet rundt Bjerke videregående i Oslo av rundt 40 prosent innvandrere.

Opprinnelig var det også planlagt at kronprins Haakon skulle være med på turen, men hans deltakelse ble avlyst for to uker siden.

Politiet meldte fra om truslene

DNT vil ikke si noe om innholdet i truslene, men sier at det var politiet som kontaktet dem.

Raja selv er skuffet over at det nå ikke blir noen tur. 

– Det er mest leit for ungdommene som skulle på tur. Jeg var med i planleggingen og skulle dra, men ble i samråd med DNT enige om å avlyse, sier Raja til VG.