STRÅLTE: Manchester United-spissen James Wilson sammen med kjæresten Frankie Barwell på lagets sesongavslutning. Foto: AFP / OLI SCARFF
STRÅLTE: Manchester United-spissen James Wilson sammen med kjæresten Frankie Barwell på lagets sesongavslutning. Foto: AFP / OLI SCARFF

Den sexistiske vitsen om Manchester United-stjernens kjæreste fikk Twitter til å koke

«Noen må minne James Wilson på at han er en profesjonell fotballspiller».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den unge spissen James Wilson (19) har fått flere sjanser på Manchester Uniteds førstelag denne sesongen. 19-åringen sees på som et av Englands mest lovende talenter.

Denne uken tok Wilson med seg kjæresten Frankie Barwell på lagets sesongavslutning, og de to smilte til kameraene, som vi kan se av bildet over. 

Sexistisk vits

Bildene fra arrangementet nådde også Twitter. Det australske spillselskapet Oddschecker Au valgte å dra en vits på bekostning av unge Barwell. En vits som på ingen måte falt i god jord.

«Jada, hun er en søt jente, men noen må minne James Wilson på at han er en profesjonell fotballspiller. Han må begynne å bruke det til sin fordel», skrev bettingselskapet, og tydelig refererte til at Wilson måtte bytte ut Frankie med en penere kjæreste.

Foto: Twitter / Skjermdump
Foto: Twitter / Skjermdump

Twitter reagerte

Etter den smakløse vitsen reagerte mange Twitterbrukere med sinne, skriver Daily Mail. 

Foto: Instagram / Skjermdump
Foto: Instagram / Skjermdump

«Dette er så uhøflig at jeg ikke skjønner hvordan dere kunne postet noe sånt. Dere er søppel-mennesker. Motbydelig», skriver den britiske forfatteren og radioverten Petra Starke.

«Vet dere ikke hvor stor skade slike kommentarer kan gjøre?», følger Gaz Wilde opp.

«Når skal dere sparke drittsekken som er ansvarlig for dette?», spør Bernard Keane. «Spark den som er ansvarlig for Twitterbrukeren deres. Nå!», krever Brendan Maclean.

Slår tilbake

Frankie Barwell svarte selv på den støtende vitsen fredag. På sin Instagramkonto publiserte hun et bilde av seg selv hvor hun rekker tunge.

Spillselskapet har slettet tweeten etter opprøret, og publisert en unnskyldning: