– Liverpool kan skylde på seg selv

Trevor Morley mener Liverpool er middelmådig og at det er forståelig at Sterling ønsker å dra for å vinne titler.

Se Premier League Kickoff kl. 18.00 på TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo!

Det var torsdag Raheem Sterlings agent gikk hard ut i den engelske avisen London Evening Standard og sa at Sterling ikke fornyer kontrakten selv om han blir tilbudt mellom syv og ni millioner kroner i uken.

Uttalelsene fikk Liverpool til å avlyse et avtalt møte med agenten Aidy Ward, som skulle vært gjennomført fredag. Flere har reagert på uttalelsene til Ward, blant annet TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Liverpool kan skylde på seg selv

TV 2s fotballekspert Trevor Morley er kritisk til hvordan Liverpool har håndtert situasjonen.

– Liverpool har kun seg selv å skylde på. To grunner til det. Den ene er at de har en prestisje på grunn av at de er en stor klubb, men prestasjonene er ikke gode nok. Klubben har ett trofé på ni år. Han ønsker å vinne titler, sier Morley.

Se Morley og lederen for Liverpools supporterklubb i Norge diskutere Sterling øverst i saken!

– Det andre er at de har det største talentet i engelsk fotball. Med bare to år igjen av kontrakten til kun 450 000 kroner i uken. De burde aldri la dette skje. Fakta er at Suaréz forsvant. Jeg kan forstå gutten. Han er ikke fra Liverpool, de hentet ham fra QPR, fortsatte Morley.

Morley sender et stikk til personer rundt Liverpool som uttaler seg kritisk mot unggutten.

– Så kommer personer som John Barnes og sier at han ikke har forbedret seg. Barnes kom fra Watford til Liverpool som var det beste laget i Europa. Sterling spiller på et middelmådig lag. Han ønsker å spille i et bedre lag.

Rodgers: – Han har to år igjen av kontrakten

Liverpool-manager Brendan Rodgers ønsker ikke å snakke om hvorfor Liverpool avlyste møtet.

– Det er vanskelig å kommentere hva andre snakker om. Vi har hele tiden vært klar på dette tar vi internt. Jeg konsentrerer meg på å utvikle ham til en bedre fotballspiller, sier Brendan Rodgers ifølge Daily Mail.

– Uansett om det er dialog eller ikke, han har to år igjen av kontrakten og jeg forventer at han blir her. Så enkelt er det, fortsetter Liverpool-manageren.

Selv om agenten har gått hardt ut og skapt tvil rundt hans karriere, ønsker Liverpool-manageren å bruke Sterling i kamp. Rodgers tror unggutten vil få støtte fra fansen, selv om han ble buet på av egne supportere under klubbens gallakveld tidligere i uken.

– Jeg ser ikke en misfornøyd Raheem. Hans representanter har gjort det klar for meg at de ønsker å snakke etter sesongen. Jeg er sikker på at det vil bli en dialog i løpet av sommeren, forteller Rodgers.

– Vi har gitt ham muligheten til å spille for en av verdens største klubber. Situasjonen ønsker vi å løse, men det endrer ikke min tilnærming til ham. Fakta er at Raheem har to år igjen av kontrakten, avslutter Rodgers.

England-manager bekymret for Sterling

Roy Hodgson har fulgt med på debatten og spillet rundt Sterling den siste tiden. England-manageren er bekymret for både Liverpool-spilleren og Aston Villas unge juvel Jack Grealish. 

– De blir så fort stjerner. Bare du har noen par kamper i Premier League blir du en stjerne. Jack Grealish er et eksempel på det? Bare for et par måneder siden spilte han på reservelaget til Aston Villa, minner Hodgson om til The Telegraph.

Landslagssjefen liker ikke utviklingen med at unge spillere blir idolisert og hypet før de har utviklet seg til å bli fullverdige toppspillere. Hodgson ber Sterling lytte mer til familien enn agenten.

– Jeg har stor sympati for spillere som må leve konstant under lupen. Noen ganger på grunn av dem selv. Noen ganger på grunn av andre personers grådighet. Det må de leve med. Jeg håper Sterling kan fortsette utviklingen å bli bedre når han blir eldre, sier landslagssjefen.