– Aldri noen som tar meg igjen

Ståle Solbakken tror han forblir historisk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KØBENHAVN (TV 2): Etter 1-0-seieren mot AaB onsdag kveld, kunne nemlig den norske suksesstreneren titulere seg som tidenes mestvinnende trener i Superligaen.

– Jeg tenker ikke så mye på det, og fikk først vite det etter kampen. Jeg har vunnet en del kamper, men skulle gjerne vunnet enda mer. Men hvis jeg blir her i tre år til, så er det aldri noen som kommer til å ta meg igjen, ler Solbakken.

– Mye i banken
Selv om det sannsynligvis «bare» blir sølv på hovedstadsklubben i år, er Solbakken fornøyd med sesongen.

– Vi ender på et snitt på over to poeng per kamp. Og enkelte år skal det holde til å vinne ligaen. Men i år har Midtjylland hatt en helt fantastisk sesong, og har nærmere 2,4 poeng i snitt per kamp. Med alle de skadene vi har hatt, så er jeg ganske fornøyd med prestasjonen, sier Solbakken.

Derfor var det aldri noe tema, selv hos seiersvante FCK’ere, om Solbakken skulle få ny kontrakt med klubben i vår.

–  Nå har jeg signert en ny treårskontrakt, og det betyr vel at de er fornøyde med den veien det går, og at vi er på rett vei.

– Så du følte aldri at det brente under beina dine etter en tung sesongstart?

– Ja, vi lå jo sist etter seks runder, og det er jo mye derfor vi blir nummer to. Men jeg følte aldri det. Jeg tror jeg har litt i banken her, og at vi har gjort det veldig bra over lang tid. Det vi bygger opp nå ligner veldig på sist gang jeg var i klubben. Det tok litt tid da før det satt skikkelig i skapet, og det skal det nok gjøre denne gangen også, sier Solbakken.

Trangere nåløye
Solbakken har nemlig ikke gitt opp drømmen om å komme til Champions League med «Løvene» sine. For fire år siden spilte de åttedelsfinale mot Chelsea i den gjeveste turneringen. Nå mener han nåløyet har blitt enda trangere enn sist københavnerne var med.

– Forskjellene blir større. Da vi slo ut Club Brügge i kvalifiseringen et av årene, hadde de ca 15 prosent større budsjett enn det vi hadde. I fjor hadde de 50 prosent mer å rutte med. Men vi prøver å gjøre smarte ting, og har blant annet ansatt en ny trener, og en egen sportspsykolog. Selvsagt er det mulig å komme dit igjen, sier Solbakken.

Neste kamp for FC København er mot OB mandag. Da kan de endelig sikre sølvmedaljene i serien. Erkerivalen Brøndby ligger nærmest på en tredjeplass.