Fredheim Holm er sulten på en ny utenlandssjanse

Daniel Fredheim Holms kontrakt med Vålerenga går ut etter sesongen. 29-åringen vurderer å takke nei til et nytt kontraktstilbud. 

Daniel Fredheim Holm har imponert stort denne tippeligasesongen. Etter 16-mai festen på Ullevaal mot Mjøndalen hvor Oslo-klubben vant 4-2 tok TV 2s eksperter frem superlativene . 

– Han er inne i sin kanskje aller beste periode som fotballspiller, sier Freddy dos Santos. 

– Han har så deilig teknikk. Det er så gøy å se. Det er så lett når han er i det slaget som han er i nå. Da er det nesten ingen i Norge som overgår ham, sier Jesper Mathisen. 

Og Ole Martin Årst gikk så langt som å snakke Fredheim Holm inn på landslaget igjen. Det er sju år etter Fredheim Holms siste landskamp for Norge. 

– Vi sier ja. Han skal på landslaget. Ferdig med det. Det er formen han er i nå. Den kvaliteten trenger du i et landslag, sier Ole Martin Årst. 

– Det er ikke bare i dag, men han har levert hele sesongen, legger Mathisen til. 

I sitt livs form

Selv mener Fredheim Holm at han er hakket bedre nå enn da han storspilte for Vålerenga i 2005 og Oslo-klubben tok seriegull. 

– Fysisk har jeg ikke vært bedre enn nå. Spillemessig er jeg på det nivået jeg var på for ti år siden, sier han. 

Han debuterte for Vålerengas A-lag i 2004, og alle spådde en lysende utenlandskarriere for midtbanetalentet, men så startet skademarerittet. Da han gikk til Aalborg i 2009, var han ikke restituert godt nok etter en hofteoperasjon. Han pådro seg en akillesskade og utenlandseventyret endte med en retur til Norge allerede i 2011. 

Nå har 29-åringen endelig hatt en skadefri sesongoppkjøring og føler seg sterk. 

– Den følelsen jeg har nå er lenge siden jeg har hatt. Å vite at det ikke er noen hindringer. Å vite at jeg ikke trenger å bli byttet ut etter 60 minutter fordi jeg ikke orker mer. Det er en god følelse, sier han. 

– Man går og tviler på om man noen gang kommer tilbake på det samme nivået man egentlig har inne, men man føler man ikke får ut. 

VIF vil forlenge

I desember går kontrakten med Vålerenga ut. Klubben ønsker å forlenge med Oslo-gutten. 

– Han har vært god. Stabilt god. Målfarlig. Han skaper mange sjanser for oss og er god defensivt så han er i veldig godt slag. Vi har signalisert overfor Daniel og hans agent at vi ønsker han med videre. Vi skal straks i gang med den prosessen nå så får vi se, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. 

Men det er ikke gitt at Fredheim Holm takker ja til tilbudet. Han har fortsatt utenlandsambisjoner og klarer ikke å slippe taket i drømmen som ble knust for fire år siden.

– Jeg greier ikke helt å slippe den følelsen av at jeg ikke vil gå glipp av noe. Hvis jeg kan vil jeg se hva det er og hva jeg kan gjøre. Jeg er bare 29 år. Alle har lyst til å se hvor langt de kan nå med fotballen. Det har jeg også.

Han understreker at det blir Vålerenga eller utlandet for hans del. Ingen andre norske klubber er aktuelle.

– Jeg tror at hvis jeg skriver under her nå, så blir jeg her resten av karrieren. Skal jeg prøve noe annet må det være nå.

Ikke gitt opp landslaget

Landslaget er også en drøm han ikke har gitt opp.

Han debuterte mot Tyrkia i 2007 og fikk totalt tre kamper over en toårsperiode, men mener det ikke er noen umulighet at han kan få muligheten igjen. 

– Det er helt opp til meg selv. Sånn det er nå er det veldig bra og fortsetter jeg sånn har jeg veldig lyst til å være med, men jeg må fortsette det gode spillet, avslutter Fredheim Holm.