Lavere straffer for tiltalte i grusom overgrepssak

De fem tiltalte i saken som går for Drammen tingrett fikk lavere straffer enn det aktoratet ønsket. 

DØMT: Alle fem ble dømt i Drammen tingrett, men straffen er betydellig lavere enn hva statsadvokaten ba om. Foto: Ola Haram / TV 2
DØMT: Alle fem ble dømt i Drammen tingrett, men straffen er betydellig lavere enn hva statsadvokaten ba om. Foto: Ola Haram / TV 2

– Jeg registerer at de har fått lavere straff enn vi påstod, men jeg må gå gjennom dommen på en ordentig måte før vi kan kommentere ytterligere, sier statsadvokat Kristin Røhne til TV 2.

Elleve år fengsel

Hovedmannen (32) i babyovergrepssaken i Drammen tingrett er dømt til elleve års forvaring.

– Vi registerer at straffen er betydelig lavere enn påstått av påtalemyndigheten. Vi hele tiden ment at den var for høy og er fornøyd med at Drammen tingrett mente det samme, sier forsvarer Gunhold Bergan til TV 2

Klienten vil ikke ta stilling til ankespørsmålet før neste uke.

– Min klient han har erkjent dette hele tide, men han er glad for at det ble en lavere straff enn hva statsadvokaten hadde bedt om, sier Bergan.

Medvirker fikk åttte år

En sentral medvirker, en 28 år gammel mann, fikk åtte års forvaring.

Dommen ble avsagt i Drammen tingrett fredag formiddag. Retten har lagt seg betydelig lavere enn det aktor ba om i sin prosedyre.

Hovedmannens tidligere samboer, en 24 år gammel kvinne, fikk åtte og et halvt års fengsel, halvannet år mindre enn aktor ba om.

Kvinnen var tiltalt for å ha stilt sin datter, som bare var noen måneder gammel, til disposisjon for seksuelle overgrep. Hun skal også selv ha deltatt i overgrepene.

En 34 år gammel mann, med en mer perifer posisjon når det gjelder de groveste overgrepene i saken, er dømt til seks og et halvt års forvaring, mens den femte tiltalte, en 43 år gammel kvinne fra Hønefoss, fikk et halvt års fengsel, hvorav fem måneder er gjort betinget. (©NTB)