Motivlakkeringen av Megan Fox på førerhuset av dette vogntoget skapte reaksjoner, da Nordlys omtalte den. Oppdragsgiveren, Kuehne Nagel, sørget raskt for at den ikke lenger skal brukes av dem. Men ikke alle er enige i at motivlakkeringen er kontroversiell ... Foto: Jostein Larsen Østring
Motivlakkeringen av Megan Fox på førerhuset av dette vogntoget skapte reaksjoner, da Nordlys omtalte den. Oppdragsgiveren, Kuehne Nagel, sørget raskt for at den ikke lenger skal brukes av dem. Men ikke alle er enige i at motivlakkeringen er kontroversiell ... Foto: Jostein Larsen Østring

Dette vogntoget skapte voldsomme reaksjoner

Oppdragsgiver tok grep umiddelbart. Men vogntogsjåføren får også massiv støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken om vogntoget med det noe uvanlige førerhuset – prydet av en lettkledd Megan Fox – har vekket stort engasjement blant Nordlys sine lesere.

Vogntoget, som hadde hengere med store Kuehne Nagel-logoer, hadde en førerhytte som var preget av en svært lettkledd dame.

Damen hadde et sensuelt blikk og et kirsebær i munnen. Da Nordlys tok kontakt med Kunt Arild Kvalheim, som er daglig leder i Kuehne Nagel, ble han sjokkert. Og i løpet av bare halvannen time sørget han for at denne bilen ikke lenger skal kjøre i Norge for firmaet hans.

Kommentarfeltene og Facebook er imidlertid fulle av mennesker som ikke kan forstå at denne lakkeringen skal være så veldig kontroversiell.

– Noe av det vakreste som finnes

Det er både menn og kvinner som har uttalt seg, og de aller fleste ser ut til å mene at lakkeringen av den halvnakne damen ikke er et problem:

"Til alle dere som synes dette blir for drøyt: kan dere ikke finne på noe mer viktig og meningsfult og "brenne" for? Verden er jo full av elendighet så det er bare å velge!", skriver Ann Karin Larsen på Nordlys' Facebook-side.

"Noe av det vakreste som finnes, menneskekropp. Så får folk slutte å være sjalu fordi de ikke ser det samme i speilet", skriver Patrick Blakarstugun.

"Det er kvinnfolk som Cathrine Linn Kristiansen som bidrar til økt vold mot kvinner. Ikke denne logoen av en særdeles vakker kvinne. Jeg bare lurer, hvem er det som får lyst til å slå damer når de ser en slik logo? Kan noen vennligst svare meg på det?", skriver Truls Aasheim.

Journalist: En del av lastebilkulturen

Journalist Tormod Magelssen i Transportmagasinet reagerer på at Nordlys laget saken, og på Kuehne Nagels reaksjon.

– Motivlakkerte lastebiler er en del av lastebilkulturen og vi vet seriøst ikke om noen i bransjen som ser det som problematisk at en kunstner får uttrykke seg på len astebilhytte. Her i Norge har vi mange svært dyktige kunstnere som driver med dette og vi har da sett motiver som har vært mer utfordrende enn en dame i bikini som spiser et kirsebær, en dame som faktisk er en verdenskjent skuespiller og modell! skriver han i en kommentar torsdag.

Ifølge Transportmagasinet er trekkvogna polsk, tilhører selskapet TS Express, og er en treakslet Scania med løfteboggi.

– En akselkombinasjon som selvsagt er meget godt egnet for norske forhold, kommenterer Magelssen.

– Dette har jeg ikke sett før

Odd Hugo Pedersen, regionssjef i Norges Lastebileierforbund region Nord-Norge, er ikke enig i at lakkeringen er uproblematisk.

– Jeg tenker først og fremst at det er kjedelig for firmaet som får omdømmet sitt koblet opp mot bildet. Og også av trafikksikkerhetsmessige grunner er det ikke bra.

– Kan du utdype det?

– Det er jo et stort motiv som lett trekker oppmerksomheten bort fra veien, og det er jo ikke bra.

Han forteller videre at det er vanlig blant vogntogsjåførene å motivlakkere førerhyttene. Men selv har han ikke vært borti denne typen motiv.

– Nei, motiv som dette har jeg ikke sett før. Det fremmer jo et kvinnesyn som ikke er helt bra, så det er vel greit at det ikke er så mange av denne typen på veien

Kuehne Nagel, som var oppdragsgiver for sjåføren, reagerte sterkt på lakkeringen. Onsdag kveld satte de bilen av kjøring i Norge.

Det er ikke bare på facebook og i kommentarfeltet på Nordlys.no at meningene strømmer inn. Også i Sverige har saken skapt engasjement.

Hva synes du? Bruk kommentarfeltet!

Les mer om: Vogntog

Les flere bilsaker i Nordlys motormagasin her

Les også: Her er motivlakkerte lastebler som har vunnet priser