– En helt absurd følelse

Thor Hushovd måtte ty til spyposer da han fikk bli med opp i et F16 jagerfly.

Thor Hushovd har lagt opp som syklist. Men det betyr ikke at 37-åringen styrer unna fart og spenning i hverdagen.

– En absurd følelse
Torsdag ble TV 2 med da sørlendingen fikk oppleve en av sine aller største guttedrømmer. Nemlig å sitte på i et F16 jagerfly.

Se Hushovd få oppfylt guttedrømmen i videovinduet øverst i artikkelen!

Det ble en uforglemmelig opplevelse for mannen som tidligere har opplevd å bli verdensmester og som har har rasket med seg ti etappeseire i Tour de France.

– Det var en helt absurd følelse. Kreftene og måten de styrte den maskinen på var helt sinnssykt. Det var mye g-krefter. Hodet og kroppen forsvant over alt og man visste ikke hvor man skulle se. Så jeg er ganske uggen i systemet nå, flirer Hushovd.

Gjennom en lang sykkelkarriere har han opplevd raske spurter og stupbratte utforkjøringer. Men han innrømmer at opplevelsen denne uken ikke kan sammenlignes med noe av det han har opplevd før.

– Dette er noe helt annet. Det er så mye krefter. Men det var samtidig veldig betryggende å se den kontrollen de hadde. Jeg var ikke i nærheten av å være redd. Men det var noen bevegelser som kroppen min aldri har vært utsatt for før - og det merket jeg, sier han.

Måtte kaste opp
For turen gikk ikke helt problemfritt. Den meritterte syklisten måtte på et tidspunkt ty til spyposene han var tildelt.

– Jeg ble litt dårlig. Jeg har også blitt dårlig når jeg har kjørt karusell, og det er jo ikke i nærheten av dette. Så jeg ble litt kvalm. Jeg hilste på et par poser, ler han.

Men litt kvalme ødela ikke for totalopplevelsen for Hushovd, som var i ekstase etter å ha landet trygt på bakken.

– Det har vært en helt fantastisk opplevelse. Dette er noe alle sier er en guttedrøm, og det var det til de grader. Jeg må bare si takk til dem som har fått dette i stand. Jeg har satt enormt stor pris på det, sier han. 

STOLT: Thor Hushovd poserer foran forsvarets F 16-fly. Foto: Torbjørn Pedersen/TV 2
STOLT: Thor Hushovd poserer foran forsvarets F 16-fly. Foto: Torbjørn Pedersen/TV 2