MISTENKT: Dette bildet viser mistenkte Daron Dylon Wint. Han har en kriminell fortid. FOTO: Metropolitan Police Department
MISTENKT: Dette bildet viser mistenkte Daron Dylon Wint. Han har en kriminell fortid. FOTO: Metropolitan Police Department

Millionærfamilie ble holdt fanget og drept – mann (34) pågrepet etter DNA-funn på pizzarester

Politiet fant mistenktes DNA på noen pizzarester i familiens herskapsbolig, 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikansk politiet har jaktet på 34 år gamle Daron Dylon Wint etter at tre medlemmer av den velstående Savapoulos-familien og deres hushjelp ble funnet drept i Washington D.C. i forrige uke. Etter de brutale drapene ble familiens herskapsbolig satt i brann.

Politiet fant Wints DNA på noen pizzarester inne i huset der familien ble funnet. To pizzaer ble levert til huset kvelden før brannen. Etterforskerne tror at familien ble holdt fanget. 

Nå har politiet pågrepet og siktet 34-åringen. Dette opplyser politikilder til NBC Washington

Kjæresten avhørt

Pågripelsen skjedde etter at politiet hadde fulgt etter Wints bil fra Prince George County til D.C. 

Wints kjæreste er også blitt avhørt av politiet, melder tv-kanalen. Etterforskerne tror at Wint har vært i New York i løpet av det siste døgnet, men at han senere returnerte til Washington D.C.

Det er blitt utlovet en dusør på 25.000 dollar, det vil si nesten 200.000 norske kroner for informasjon som fører til at Wint blir pågrepet. 

Funnet i brennende hus

Det var torsdag i forrige uke at brannmannskaper rykket ut etter melding om brann i en herskapsbolig i den amerikanske hovedstaden. Inne i bygningen fant de fire drepte personer, og etterforskerne mener at brannen ble påsatt med vilje.

De fire personene var 46-åringen Savvas Savapoulos, hans kone, deres ti år gamle sønn og familiens hushjelp. Huset der de ble funnet er verdt over 34 millioner kroner. Blant annet bor USAs visepresident Joe Biden i det samme området, skriver Buzzfeed News.

Familiens to tenåringsdøtre var på kostskole da drapene skjedde.

Savopoulos er president og administrerende direktør i selskapet American Iron Works. Selskapet leverer metall til store byggeprosjekter. 

Daron Dylon Wint, som nå er pågrepet, arbeidet som sveiser for selskapet i perioden 2003 til 2005. Han har også en slektning som fikk sparken fra selskapet, ifølge NBC.

Leverte pakke med kontanter

Torsdag morgen, samme dag som brannen, leverte Savopoulos' personlige assistent en pakke med 40.000 dollar i kontanter, det vil si over 300.000 norske kroner, til huset.

Politidokumenter viser at det har vært telefonisk kontakt mellom Savvas Savopoulos, assistenten, en bank, en regnskapsfører, en sjef for et byggefirma og Savopoulos selskap American Iron Works i timene før brannen, skriver Washington Post.

Ni timer etter pengeleveransen, sto huset i brann. Ifølge etterforskerne ble familien holdt som gisler, før de senere ble drept og huset påtent.

Tok familiens Porsche

Da brannmannskapene ankom huset, var de 40.000 dollarene borte. Også familiens Porsche hadde forsvunnet.

Luksusbilen ble senere funnet i brann på en parkeringsplass ved en kirkegård i Maryland.