OSLO  20150509.
Eliteserien fotball 2015: Vålerenga - Stabæk (0-2) Vålerengas trener Kjetil Rekdal i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20150509. Eliteserien fotball 2015: Vålerenga - Stabæk (0-2) Vålerengas trener Kjetil Rekdal i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Rekdals oddstips: Nedrykksdramatikk

Flere lag er i faresonen før siste runde av Ligue 2 - sjekk oddstipset og analysen!

ORLEANS - SOCHAUX (LIGUE 2) H: 1,70 U: 3,00 B: 4,00
Siste serierunde i Ligue 2. Orleans så lenge ut til å ta nivået i Ligue 2 etter opprykket forrige sesong, men sprakk i vår og ligger nå på nedrykksplass. De har 37 poeng, ett bak Ajaccio på trygg plass. Må derfor ha hjelp fra andre. Skuffet massivt med 1-4 for allerede nedrykkede Arles forrige kamp, men da fikk de en forsvarsspiller utvist og straffe i mot rett før pause. Uttellingen har vært ganske svak de siste månedene. Slo dog Ajaccio borte på Korsika i slutten av april, og sist hjemmekamp spilte de 1-1 mot Nimes. Sochaux har ingenting å spille for. De ligger på niende plass med 52 poeng, og kom til kort i den meget tøffe opprykkskampen i denne divisjonen. Har spilt uavgjort tre av de fire siste kampene, Rekdal tror Orleans vinner denne når de må kjempe med ryggen mot veggen.

VALENCIENNES - GFC AJACCIO (LIGUE 2) H: 1,90 U: 3,00 B: 3,20
Valenciennes risikerer i likhet med AC Ajaccio to nedrykk på rad. De ligger på trygg plass i øyeblikket, to poeng foran Orleans. Uavgjort er ikke nok for å holde plassen hvis Orleans vinner, da de har bedre målforskjell. Valenciennes er 2-9-3 siden februar, har altså spilt ekstremt mye uavgjort, men det har ikke vært nok til å sikre plassen. Møter her Gazelec Ajaccio, sensasjonsklubben som feiret sitt andre opprykk på to år forrige uke med 3-2 over Niort. Gazelec har meget bra statistikk, kun ett tap siden desember - og er også sterke borte, noe som ikke alltid er tilfellet for øy-baserte lag. Valenciennes spilte 1-1 mot Sochaux borte sist, men det holder ikke nå. Her må de gå for seier.