– Gratulerer med dagen, Cav. Håper jeg vinner flere ritt enn deg i år!

Alexander Kristoff gikk opp på like mange seire som Mark Cavendish.

LANGESUND (TV 2 Sporten): Mark Cavendish hadde nok håpet på en bedre 30-årsdag.

Tidenes beste spurter, som mange med inngående kjennskap til sporten kaller ham, er ikke lenger 2015s mestvinnende syklist. Den tittelen deler han nå med Alexander Kristoff.

På den andre etappen av Tour of Norway gikk nemlig nordmannen helt til topps, helt som forventet, og tok med det sesongens 13 triumf.

Cavendish-Kristoff 13-13. 

– Gratulerer med dagen, Cavendish. Jeg håper jeg ender opp med flere seire enn deg i år, sa en humørfylt Katjusja-kaptein etter sin andre seier på to dager.

– Jeg får håpe på 20 seire i år
Onsdag sa sykkelekspert Ole Kristian Stoltenberg at rytterne neppe bryr seg spesielt mye om slike statistikker, og Kristoffs kommentarer tyder på at det er riktig.

– Det er vel dere som teller det og synes det er viktigere enn meg sånn sett. Det kommer litt an på hvilke ritt man kjører, men det er jo selvsagt kjekt å lede den rankingen. Proffseire er proffseire, og det er aldri lett å vinne uansett hvilke ritt man sykler.

– Hvor mange kan du ta?

– Jeg vet ikke. Jeg ligger bra an nå. Jeg hadde 14 i fjor, og så har jeg jo Tour de France og alt mulig igjen, så jeg håper jo på noen seire der også, så jeg får håpe på 20 da kanskje.

– Det er jo egentlig helt vilt.

– Ja, det er vilt.

– Det er bare helt konge
Spurtlagene hadde bedre kontroll på utbryterne enn på onsdagens første etappe, og som vanlig var Kristoffs mannskap til å stole på på oppløpet.

– Det er ikke bare meg i dag - i dag må jeg takke laget. De gjorde en kjempejobb, og jeg blir jo levert med 150 meter igjen. Når man kjører i 70 km/t, er det ikke så mye man må gjøre selv, sier han, og legger til:

– Jeg hadde egentlig et perfekt opptrekk og kunne bare kontrollere det inn. 

En av Kristoffs viktigste menn, Marco Haller, sier imidlertid at det er langt fra så enkelt som det ser ut til.

– Vi er her med noen av de beste rytterne i verden, så det er ikke bare å hente hem seirene. Mange lag har sendt utrolige gode ryttere her. Det er mye press på oss, men det er bare helt konge å vinne to på rad. Han leverer jo alltid, sier østerrikeren til TV 2.