SPENTE: Mørland & Debrah Scarlett er klare for sin låt. Her i greenroom. Foto: Vivi Stenberg / NRK.
SPENTE: Mørland & Debrah Scarlett er klare for sin låt. Her i greenroom. Foto: Vivi Stenberg / NRK.

Verden hyller Norges bidrag på Twitter

WIEN (TV 2): Hele Europa engasjerer seg på Twitter og Instagram under Eurovision Song Contest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eurovision Song Contests andre semifinale gikk av stabelen i Wien torsdag kveld, og de norske deltakerne Mørland & Debrah Scarlett fikk strålende tilbakemeldinger på sin opptreden.

Det er høye forventninger til låta «A Monster Like Me», og da duoen kom til refrenget, eksploderte salen i vill jubel og applaus. Tusenvis av publikummere veivet med lykter og flagg, og opptredenen var nok til å sende Norge rett videre til lørdagens finale

Hele Europa tvitrer

Også Twitter, Instagram og Facebook kokte gjennom hele semifinalen. Allerede før sendingen haglet det inn under emneknaggen #eurovision og #ESC2015.

På Twitter strømmer de positive meldingene inn til Mørland & Debrah Scarlett.

«Få på underteksten, låta til Norge er helt fantastisk». «Norge får en stemme fra meg!»

San Marino overbeviser ikke Twitter, som skriver at låta virker «uferdig», og at det høres ut som en «blanding av Frozen og High School Musical».

Michele fra San Marino varmet opp bare minutter før sendingen i kveld, og eurovision offisielle profil delte videoen under på Instagram.

Michele from San Marino is ready for the show! #eurovision #buildingbridges #sanmarino

En video publisert av Eurovision Song Contest (@eurovision)

San Marino har ikke hatt lykken med seg de siste årene, men Michele satser friskt med låta «Chain of Lights».

Litauen er første land ut i dag med låta «This Time». Balladen blir mottat med blandede tilbakemeldinger ... Han kanskje ikke like populær som henne.

Norge høstet fantastiske kommentarer i sosiale medier i kveld, men det er langt mellom de positive tweetsene til de andre deltakerne. Israels «Golden Boy Song» får dog skryt for å endelig bringe en up-tempo-låt til konkurransen.

Latvia synger som nummer ti i kveld. Og Europa er fornøyd! «Jeg bare elsker denne sangen». «Fantastisk scene. Perfekt vokal. Jeg ELSKER det» og «Hatten av til Latvia som er så annerledes. Dette er faktisk ganske bra.», er bare noen av de positive tilbakemeldingene til Aminata med låta «Love Injected».

Vårt kjære naboland Island stiller med låta «Unbroken» med prinsessekledde Maria Olafs. Igjen kommer Frozen-sammenligningene.

«Frozen, hva? Kanskje jeg skal vekke barna mine.»

Sverige er blant de store favorittene til å vinne hele moroa. Måns Zelmerlöw synger låta «Heroes» i kveld, og sosiale medier står i fyr og flamme.

«Fantastisk sang - fantastisk scene!», «Sveriges fremføring er fantastisk som alltid» 

Kypros blir kalt «kjedelig» på Twitter, selv om publikum ser ut til å sette pris på Johns låt «One Thing I should Have Done».

Hodetelefoner?!

Slovenias artist Maraaya stiller på scenen med hodetelefoner. Twitter spør seg hvorfor.