Uvisst om kongeetappen snør bort

Alexander Kristoff får det kanskje som han vil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour of Norway på TV 2 eller TV 2 Sumo!

Alexander Kristoff håper at den tredje etappen - fra Skien til Rjukan - legges om. Den skal etter planen over Flisetjønn ved Gaustadtoppen.

Problemet er bare det at værmeldingen er svært skummel.

Se reportasje øverst i saken!

– Den er litt bob-bob akkurat nå, sier teknisk direktør, Anders Linnestad, til TV 2.

Ifølge ham er det meldt null grader og byger på det tidspunktet rytterne passerer etappens høyeste punkt. Det betyr trolig snø og ufyselige forhold. Ikke akkurat godt sykkelvær.

– Det blir ikke tatt noen endelig beslutning rundt dette før tett opp mot start på fredagens etappe. Dette er nemlig en så viktig etappe for oss at vi skyver den beslutningen lengst mulig frem, sier Linnestad.

Stigningen opp til Flisetjønn er 11,3 km lang og har et snitt på sju prosent. Mange spår at sammenlagtkampen langt på vei kan avgjøres her. For ryttere som Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug vil en slik etappe være optimal, mens Alexander Kristoff på forhånd frykter fredagen.

Hvis plan B må iverksettes, vil ferden mot Rjukan bli langt enklere. Katjusja-rytteren kan da være med å kjempe om sin tredje etappeseier, samt at han da plutselig er blant favorittene til å vinne sammenlagt.

– Torsdag var forholdene ved Gaustadtoppen perfekte. Forhåpentligvis er de det på fredag også. Vi har lokalkjente folk som følger situasjonen for oss fortløpende, forteller Linnestad.