VIL OVERTA REAL MADRID: Napoli-trener Rafael Benitez ville elsket å trene Real Madrid, hevder trenerens agent.  (AP Photo/Salvatore Laporta)
VIL OVERTA REAL MADRID: Napoli-trener Rafael Benitez ville elsket å trene Real Madrid, hevder trenerens agent.  (AP Photo/Salvatore Laporta)

Agenten bekrefter: – Benítez ønsker å overta Real Madrid

Napoli-trener Rafael Benítez seiler opp som den heteste kandidaten til å erstatte Carlo Ancelotti som Real Madrid-trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere internasjonale medier – blant annet ESPN – hevder torsdag at Real Madrid ønsker seg Rafael Benítez som erstatter for Carlo Ancelotti ved sesongslutt.

Napoli-trenerens agent, García Quilón, bekrefter at Benítez er svært interessert i å overta som hovedtrener på Bernabeu de kommende sesongene.

– Ville elsket å trene Real Madrid
– Foreløpig har vi ikke hørt noe konkret, og det er kun snakk om rykter. Men Rafa har spilt for Real Madrid og han har vært manager for Real Madrid B tidlig i sin karriere. Han har bare gode venner i klubben. Benítez ville selvsagt elsket å trene Real Madrid en gang i fremtiden, forsikrer Quilón, ifølge den Madrid-baserte avisen Marca.

Agenten sier videre at Benítez har et svært godt forhold med Real Madrid-president Florentino Pérez, og at treneren vil være svært interessert i trenerjobben dersom et tilbud skulle dukke opp.

– Foreløpig har vi ikke snakket med dem, men tar de kontakt vil selvsagt være svært interessert, sier den nåværende Napoli-trenerens mangeårige agent.

– Spillestilen kan felle Benítez
La Liga-ekspert Petter Veland er imidlertid ikke helt sikker på at det blir et trenerskifte i Real Madrid ved sesongslutt.

– Real Madrid bytter hyppig trenere, men de bytter fordi klubbledelsen mener de har en bedre trener i bakhånd. Men hvis Florentino Pérez ikke har en magefølelse på at klubben vil få inn en bedre trener enn Ancelotti, så kan det redde Ancelotti en sesong til, sier Veland, før han fortsetter:

– Jürgen Klopp kan fremdeles ikke snakke spansk, og det kan hindre ham. Julen Lopetegui i Porto er relativt ung og fremdeles fersk, og spillestilen Rafael Benitez represneterer passer ikke helt inn i Real Madrid. Benitez står for en fotball Real Madrid ikke ønsker, og så er han relativt grå sammenlignet med for eksempel Klopp. Og José Mourinho har gjort det klinkende klart at han ikke vil tilbake til Real Madrid oppsummerer Veland.

Real Madrid røk ut i semifinalen i Mesterligaen og havnet på andreplass bak Barcelona i ligaen denne sesongen.