Mikkelsen leder etter sterk førsteetappe

Andreas Mikkelsen suste inn på førsteplass i Rally Portugal torsdag kveld. Mads Østberg kom på syvende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 2:41.1 vant Andreas Mikkelsen dagens fartsprøve foran Sebastian Ogier (+0,5) og Jari-Matti Latvala (+0,8). Mats Østberg kom på syvendeplass, 2,3 sekund bak Mikkelsen.

Se reportasje øverst i saken!

– Veldig moro. Det var en clean runde for oss. Løypa var veldig støvete, og noen steder var det vanskelig å se svingene. Det kommer til å bli en utfordrende helg, men jeg er klar for ta fatt på den, sier Mikkelsen like etter mål.

Kommentator Henning Solberg sier det er vanskelig å forutse utfallet videre i Rally Portugal.

Kommentator Henning Solberg mener støvforholdene kommer til å ha mye å si for helgas resultater. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kommentator Henning Solberg mener støvforholdene kommer til å ha mye å si for helgas resultater. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Først må vi se etter neste etappe hvordan støvet legger seg. Støvet kan være avgjørende for hvordan det går. Støver det like mye som i dag, har Ogier en fordel, for han kjører først. Er det derimot lite støv, er det en fordel å kjøre lengre bak, sier Solberg.

Fullstendig galt for Østberg under shakedown

Østberg, kartleser og bil kom relativt uskadd fra en rulling i stor fart under shakedown på morgenkvisten i dag. Skadene var små, og 27-åringen gjennomførte ytterligere to kjøringer etter uhellet og reparasjon. 

Shakedown er en testrunde alle førerne må gjennom før selve løpet starter.

– Vi kjørte for bredt, kom borti en jordhaug, rulla rundt og landa på sida. Det var en ganske stor krasj, men uten særlige skader. Tilskuerne hjalp oss med å få bilen tilbake på hjula. Vi bytta et punktert dekk og kjørte videre til service, sier Østberg til WRC.

Rallyføreren forklarer at krasjet kom av en misforståelse i bilen.

– Jeg tror jeg hørte feil noter, men jeg er ikke sikker. Jeg trodde det var en "kort seks venstre", som er nesten rett fram. Men det var en "kort fem venstre", som definitivt er en sving hvor du bør bremse, sier Østberg.

Før kveldens etappe var bilen i topp stand.

– Det er flott å se at bilen går så perfekt. Jeg ser frem til å kjøre videre i morgen, sier Østberg like etter mål i kveld.

– Snilt krasj

Kommentator Cato Menkerud mener Østberg var heldig med utfallet av krasjet. 

– Det var egentlig et ganske snilt krasj. Det såg ut som han rulla i veien og dermed slapp både steiner og trær. Slik fikk bilen hvertfall ikke noen bråstopp, noe som hadde medført betydelige skader på bilen. Da kunne i verste fall starten i Rally Portugal henge i en tynn tråd, sier Menkerud.  

Menkerud og Henning Solberg kommenterer Rally Portugal på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Mikkelsen raskest i shakedown med ny bil

Andreas Mikkelsen var kjappeste fører under dagens shakedown da han kjørte sin nye bil VW Polo for første gang. 

– Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke fikk denne bilen tidligere! ler Mikkelsen.

– Den gir en herlig følelse. Vi hadde en god test og kjørte mye. Jeg ble introdusert for bilen i fjor, så jeg visste hva jeg hadde i vente. Jeg nøt virkelig denne morningen, sier Mikkelsen til WRC

Mikkelsen var 1,3 sekunder raskere enn Sebastian Ogier og enda 0,5 sekunder kjappere enn Jari-Matti Latvala på tredje. Dermed hadde VW de tre første plassene under dagens shakedown. 

Fra torsdag er dette rally-menyen på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo:

Torsdag 21. mai kl. 20:00: SSS1 Lousada Første etappe. Superspesial
Fredag 22. mai kl. 24:00: høydepunkter fredag
Lørdag 23. mai kl. 23:45: høydepunkter lørdag
Søndag 24. mai kl. 09:00: SS14 Fafe 1
Søndag 24. mai kl. 12:00: SS16 Fafe 2
Søndag 24. mai kl. 23:00: sammendrag