GODT FORHOLD: Sondre Lerche var Debrah Scarletts mentor i The Voice 2013. Den gang kalte hun seg Joanna Deborah Bussinger. Foto: Robert Dreier T. Holand/TV 2.
GODT FORHOLD: Sondre Lerche var Debrah Scarletts mentor i The Voice 2013. Den gang kalte hun seg Joanna Deborah Bussinger. Foto:  Robert Dreier T. Holand/TV 2.

Sondre Lerche om Debrah: – Hun har vokst enormt siden The Voice

WIEN (TV 2): Debrah Scarletts tidligere The Voice-mentor tror Norge går til topps i Eurovision Song Contest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld er det klart for den andre semifinalen i Eurovision Song Contests i Wien. Mørland & Debrah Scarlett skal i ilden med hele Norge i ryggen.

– Hun er veldig målrettet

Debrah Scarlett (21) var deltaker i TV 2-talentshowet The Voice i 2013, med Sondre Lerche (32) som mentor. De to artistene har holdt kontakten siden programmet, og Lerche forteller med iver om sin stolthet over Debrah.

– Jeg føler ikke jeg kan ta noe ære for Debrahs MGP-deltakelse. Alt dette har hun klart helt selv. Hun er veldig målrettet, og går hun for noe er det helhjertet. Skal man først være med i norske Melodi Grand Prix, må man liksom vinne og gå videre til Eurovision, sier Sondre til TV 2.

Knyttet til deltakerne

Selv ble han like overrasket som Debrah selv, da hun skulle være med i MGP.

– Jeg synes det er fantastisk, men ble like overrasket som henne da hun fortalte om MGP. Det er et underholdende sirkus, med en og annen god låt som dukker opp innimellom, sier han.

Sondre Lerche omtaler The Voice som en «merkelig leirskole», og han føler tilknytning til deltakerne også etter at de er ferdige i programmet. Han har fulgt med på Debrah Scarletts musikalske utvikling, og tror motivasjonen og inspirasjonen hun fikk i 2013 har kommet godt med.

– Mye drittmusikk

Hva var det viktigste du lærte henne?

– Jeg har sagt at hun ikke må prøve for hardt å gjøre andre til lags. Hun må ikke lage musikk for andre, men for seg selv. Det er viktig å lage musikk man selv vil høre, sier den erfarne artisten til TV 2.

The Voice-mentoren skal sitte klistret til skjermen torsdag. 

– Selvfølgelig skal jeg heie på Mørland & Debrah Scarlett. Jeg tror de har en god sjanse til å vinne hele greia. Jeg har ikke hørt på alle de andre bidragene, men det er mye drittmusikk blant de andre. Det føles jo frustrerende for en låtskriver, men Eurovision er først og fremst et underholdende konsept.

Debrah er veldig spent da TV 2 møter henne i Stathalle i Wien kun få timer før un skal stå på scenen foran millioner av tv-seere. Hun forteller at Sondre Lerche har vært en viktig grunn til at hun er der hun er i dag.

– Han har lært meg at det viktigste er at jeg er meg selv. Det var veldig gøy å jobbe med han, fordi han har en veldig bra musikkstil og smak. Det han er aller flinkest til, er å si akkurat hva han tenker. Jeg tror det har hjulpet meg mye for å forstå hva jeg gjør. 

Hun er glad for at mentoren skal se på i kveld og at han har tro på at de vil gå videre. 

– Det er kjempekult og veldig hyggelig å høre, sier Debrah.

– Hva er den viktigste forandringen du har gått igjennom etter The Voice?

– Det viktigste er at jeg har turt å satse fullt på musikken og sluttet å tenke på hvilke andre retninger jeg kunne gått i livet, forteller hun.