Fortvilt far: – Barna så opp til ham og vi stolte på ham

TROMSØ (TV 2): Faren til en av barna i barnehagen der en 30-åring er siktet for overgrep er redd man bare har sett toppen av isfjellet i saken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 kjenner til at det var rift om å få ansette den 30 år gamle mannen da han søkte jobb i 2008. 

Flere barnehager var på banen og ville ha ham hos seg. 

Foreldre beskriver ham som svært godt likt, og viktig for barna deres.

Han var en alle stolte på.

– Helt absurd

Nå er mannen siktet for elleve overgrep.

 – Dette er helt absurd. Da vi for to uker siden ble informert om at en ansatt var blitt varetektsfengslet for overgrep mot et av barna i barnehagen, skjønte vi ingenting. Nå forstår vi enda mindre. Det er så uvirkelig, og det verste er at det kanskje bare er toppen av et isfjell som til nå er blitt kjent, sier en far TV 2 har snakket med. 

Han har et barn i den aktuelle barnehagen og er fortvilet over situasjonen. 

– Jeg har det helt jævlig. Jeg har aldri opplevd noe tilsvarende, og kan ikke skjønne at en person som har vært så viktig i arbeidet på barnehagen viser seg å være en helt annen person, sier faren.

Han tror ikke hans barn er utsatt for overgrep, men legger ikke skjul på at usikkerheten og uroen er stor.

– Det er klart man frykter det verste, sier han.

Fotballtrener

Faren beskriver 30-åringen som en av dem foreldrene virkelig stolte på. 

– Han var en viktig person for barna, de så opp til han og vi som foreldre stolte på han. Og så skjer nå dette, sier han.

I tillegg til å jobbe i den private barnehagen i Tromsø, var mannen fotballtrener i et idrettslag i Tromsø i perioden 2009 til 2013. Det er ikke avdekket overgrep i forbindelse med denne rollen.

Det bekreftet organisasjonssjef i Troms idrettskrets, Sylvia Ofstad, på en pressekonferanse torsdag.

RYSTET: Organisasjonssjef i Troms idrettskrets, Sylvia Ofstad, er bekymret etter at overgrepssaken ble rullet opp. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2
RYSTET: Organisasjonssjef i Troms idrettskrets, Sylvia Ofstad, er bekymret etter at overgrepssaken ble rullet opp. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

– Som politiet var klare på onsdag, så har de ikke avdekket overgrep i den aktuelle fotballklubben, men de kommer til å fortsette etterforskningen, sa Ofstad.

– Urovekkende

Som mor med barn i idretten selv er likevel Ofstad helt klar på at saken ryster henne. 

– Dette er jo en av de verste situasjonene du som foreldre kan havne i, og man blir jo veldig utrygg som foreldre når slikt skjer. Det er klart det skaper uro og redsel, sier hun. 

De berørte berømmer politiet for å ha satt igang tiltak raskt, informere bra og ta saken svært alvorlig. 

– Min klient synes han er blitt godt ivaretatt og setter pris på at politiet har gitt ham god informasjon underveis, sier bistandsadvokat til en av de fornærmede, Helen Jenssen, til TV 2. 

Politiet har bedt om bistand fra Kripos i saken. De etterforsker bredt, og kommer til å kartlegge mye av 30-åringens liv, også før han begynte å jobbe i barnehagen i 2008.

Kan ha begått flere overgrep

Etterforskningsleder i saken utelukker ikke at flere foreldre kan få en telefon om at deres barn er rammet i saken. 

– Vi kan ikke utelukke at det er flere tilfeller. Vi har hatt informasjonsmøte med foreldrene til barn i barnehagen, og har sagt at vi vil kontakte pårørende når vi eventuelt har noe mer konkret, sier etterforskningsleder Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt.  

Den siktede mannen ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker.