Kristoff vant igjen etter spurtduell mot «nye Cavendish»

– Han blir satt på plass i dag, sier Kristoff til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff var igjen aller sterkest.

Iført ledertrøyen spurtet Katjusja-rytteren inn til seieren på den andre etappen i Tour of Norway i Langesund - kun hjullengde foran stortalentet Caleb Ewan (20) som mange omtaler som «den nye Mark Cavendish».

– Perfekt opptrekk
– Han blir satt på plass i dag, men han er rask. Han var der igjen. Han har en stor fremtid foran seg, sier Kristoff til TV 2.

– Det var en rask avslutning. Det er lett å komme bakfra, men vi holdt heldigvis unna. Jeg hadde perfekt opptrekk og kunne kontrollere det inn, sier Kristoff.

Australske Ewan måtte dermed ta til takke med andreplass for andre dag på rad. Kristoff beholder ledertrøyen i rittet etter å ha gjort rent bord på de to første etappene.

– Vi åpnet med 200 meter igjen. Vi «drag racet» mot mål. han var raskere i dag – igjen, sier Ewan til TV 2.

Seieren over «den nye Cavendish» gjør at Kristoff tangerer den ekte Mark Cavendish for antall triumfer i 2015. De to spurterne har vunnet 13 ganger hver denne sesongen - det er mest av samtlige ryttere i sykkel-sirkuset.

Edvald Boasson Hagen kjørte inn til niendeplass på etappen.

– Jeg satt greit foran, men det var vanskelig å komme seg lenger frem i slutten. Vi hadde høy fart – da klarte jeg ikke mer, sier Boasson Hagen til TV 2.

Se spurten i videovinduet øverst på siden!

Tre nordmenn i brudd
Motvind skapte vanskeligheter for brudd-lystne ryttere i starten av etappen. Det tok nærmere 40 kilometer før en gruppe på fem ryttere klarte å rive seg fri fra hovedfeltet.

Ángel Madrazo (Caja Rural), Pieter Jacobs (Topsport), Anders Skaarseth (Joker), Ole Forfang (Ringeriks-Kraft) og Vegard Robinson Bugge (Sparebanken Sør) var de heldige fem som klarte å komme seg unna. Nesten umiddelbart etter løsrivelsen møtte etappens første innlagte spurt bruddet. Den vant Madrazo foran Bacobs og Skaarseth.

Avstanden økte stadig ned til hovedfeltet og var på et tidspunkt på fem minutter. Da bruddet trillet over bakkespurten på Hanekleiva, var Robinson Bugge førstemann over streken foran Jacobs og Skaarseth.

Bugge tok klatretrøyen
På etappens andre innlagte spurt var Madrazo igjen frempå da han kapret tre nye poeng. Skaarseth og Forang fulgte på plassene bak spanjolen. 

Robinson Bugge var tydelig lysten på å overta klatretrøyen fra Oscar Landa og satte høyt tempo fra start i Korketrekkeren i Langangen med drøyt 20 kilometer igjen. På toppen av etappens siste stigning trillet Sparebanken Sør-rytteren først over streken - dermed sykler Robinson Bugge fredagens etappe i den prikkete klatretrøyen.

Med i overkant av ti kilometer igjen av etappen ble det smådramatisk da Lars Petter Nordhaug punkterte. Team Sky-rytteren ble hengende et stykke bak, men med hjelp av bilkøen kom Nøtterøy-karen seg tilbake i hovedfeltet.

Da bruddet trillet inn på Breiviksbrua, hadde hovedfeltet fått kontakt. Flere ryttere forsøkte å støte fra feltet på de siste kilometerne, men ingen maktet å kjøre fra Katjusja-rytterne.

Dermed ble det massespurt. Det var Alexander Kristoff sterkest og vant etappen.