Kjøttfri torsdag med pytt i panne

Til helgen arrangeres Oslo Vegetarfestival for sjette gang, så hva passer vel bedre enn å ha en kjøttfri torsdag? Josefine Andrèn, Daglig leder, Funky Fresh Foods viser deg hvordan!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pytt i panne

Oppskrift av Josefine Andrén, Daglig leder, Funky Fresh Foods

Dette trenger du:

  • 1⁄2 dl solsikkefrø
  • 1⁄2 dl gresskarkjerner
  • oliven- eller linfrøolje til steking
  • 1 gul løk i terninger
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • 5 faste poteter i terninger
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 2 pastinakker i terninger
  • 1 squash i dobbelt så store terninger som resten 10 hele reddiker
  • 1⁄2 rødløk i tynne skiver
  • salt og pepper etter smak
  • finhakket gressløk

Slik gjør du:

PYTT I PANNE: Fargerikt, sunt og veldig godt!  Foto: TV 2
PYTT I PANNE: Fargerikt, sunt og veldig godt!  Foto: TV 2

Ta frem en stor stekepanne.
Begynn med å riste solsikkefrø og gresskarkjerner uten olje på høy varme.
Pass på å røre så de ikke brenner seg fast.
La dem få en gyllen farge, hell dem over i en skål og sett den til side.
Senk varmen til middels og ha olje i pannen.
Begynn med å steke gul løk og hvitløk i 1 minutt.
Tilsett deretter poteter og stek videre i 7 minutter.
Ha i gulrot og pastinakk og stek i 6 minutter til.
Ha i mer olje om det trengs, og rør om innimellom.
Tilsett squashen, reddikene og rødløken.
Stek til alle grønnsakene er blitt myke, cirka 5 minutter til.
Tilsett salt og pepper etter smak.
Tilsett de ristede solsikkekjernene og gresskarfrøene, og rør om.
Tilsett gressløken på toppen og server!
Det er godt med sennepsdressing og syltede rødbeter til.

Dressing

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik eller sitron 1 ss dijonsennep
  • 1 ss agavesirup

Rør ingrediensene sammen.