MINIHELIKOPTER: En bombegruppe nærmer seg det mystiske minihelikopteret. FOTO: AP Photo/Andrew Harnik
MINIHELIKOPTER: En bombegruppe nærmer seg det mystiske minihelikopteret. FOTO: AP Photo/Andrew Harnik

Postmann landet minihelikopter rett utenfor Kongressen – nå får han svi

Postmannen som landet utenfor kongressbygningen i Washington med et såkalt gyrokopter i april, risikerer opptil ni og et halvt års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Doug Hughes hevder selv at han hadde varslet president Barack Obama i en epost før den noe spesielle luftferden, der han ville levere et protestbrev som luftpost til samtlige 535 kongressrepresentanter.

61-åringen ønsket å rette søkelyset mot lovverket som regulerer pengebidrag til politikernes valgkamp, som han mener åpner for korrupsjon.

Straks etter at han hadde landet det knøttlille enmannshelikopteret utenfor Capitol Hill, ble han pågrepet. Hendelsen skapte likevel debatt, fordi han ikke ble stanset alt mens han var i lufta.

Nå foreligger tiltalen mot postmannen fra Ruskin i Florida. Den er på seks punkter, blant annet brudd på luftfartsreglene og krenkelse av militært luftrom, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

– Etterforskningen har fastslått at han verken har flygersertifikat eller hadde registrert gyrokopteret. Selv om det var hans private, hadde han utstyrt det med logoen til det amerikanske postvesenet, heter det i en kunngjøring. (©NTB)