TRUES AV STREIK: SAS-piloter som er organisert i Norsk cockpitforbund 
har frist til midnatt med å komme til enighet med ledelsen om en ny 
tariffavtale. Foto: SAS
TRUES AV STREIK: SAS-piloter som er organisert i Norsk cockpitforbund har frist til midnatt med å komme til enighet med ledelsen om en ny tariffavtale. Foto: SAS

Pilotstreik i SAS kan være like om hjørnet

SAS stålsetter seg for en mulig pilotstreik fra torsdag morgen og har allerede kansellert 110 flyginger, de fleste av dem i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Meklingen fortsetter på overtid. Dette opplyser SAS til TV 2. 

300 svenske flygere i SAS klare til å legge ned arbeidet. Seks norske flygere kan bli tatt ut i streik fra torsdag morgen, og en ytterligere opptrapping kan komme neste uke.

Fristen for den pågående meklingen går ut ved midnatt natt til torsdag, men det er ventet at samtalene vil fortsette utover natten.

Onsdag kveld var det fortsatt betydelig avstand mellom partene i forhandlingene om å få på plass en helt ny tariffavtale for flygerne som er organisert i Norske SAS-flygeres forening (NSF).

Det blir ikke flykaos i Norge med det første. Hvis det blir streik, vil kun seks flygere legge ned arbeidet allerede torsdag. En eventuell opptrapping vil ikke skje før over helgen.

Men i Sverige er situasjonen en annen. Der har SAS allerede kansellert 110 flyginger av frykt for streik. Begrunnelsen er at de ønsker å unngå at passasjerer og medarbeidere strander på feil sted ved en eventuell streik. (©NTB)