SIKTET FOR OVERGREP: Den 30 år gamle mannen er siktet for seks tilfeller av gjentatt seksuell omgang med barn under 10 år, og risikerer 21 års fengsel. Foto: Privat/TV 2
SIKTET FOR OVERGREP: Den 30 år gamle mannen er siktet for seks tilfeller av gjentatt seksuell omgang med barn under 10 år, og risikerer 21 års fengsel. Foto: Privat/TV 2

Dette er den overgrepssiktede barnehageansatte (30)

30-åringen er siktet for overgrep mot elleve barn i Tromsø. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 30 år gamle mannen som er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø, blir av en tidligere bekjent beskrevet som en jordnær og godt likt person med mange venner.

Barnas «store helt»

Personer som Nordlys har snakket med, beskriver 30-åringen som barnas «store helt» i barnehagen. Han har jobbet i barnehagen i åtte år, ifølge politiet. De ønsker ikke å kommentere hvorvidt han kan ha jobbet i andre barnehager tidligere.

Facebook-profilen hans bærer tydelig preg av at han i mange år har vært interessert i fotball, og han har også vært aktiv som trener for et aldersbestemt fotballag i Tromsø.

Etterforskningsleder Yngve Myrvoll i Tromsø-politiet opplyste under onsdagens pressekonferanse at 30-åringens trenerrolle har vært et moment i etterforskningen, men at man så langt ikke har opplysninger knytter dette til overgrepssaken.

Kan være flere berørte

– Jeg er sjokkert, og trodde aldri noe slikt om ham, sier en mann som gikk på folkehøgskole med ham til TV 2.

30-åringen er tidligere ustraffet, og kommer opprinnelig fra et annet sted i Norge.

Han ble pågrepet 6. mai i år, og har innrømmet flere overgrep. Han har også gitt en del detaljerte opplysninger til politiet.

Nå er han siktet for seks tilfeller etter straffeloven § 195, annet ledd, bokstav c og 5 tilfeller etter straffeloven § 201, bokstav c. De fornærmede er både jenter og gutter, og noen av disse har nå begynt på skole. Politiet understreker imidlertid at det er for tidlig å konkludere med endelig omfang. Fordi mannen har jobbet såpass lenge i barnehagen, kan det potensielt være berørte flere år tilbake i tid.

Tok bilder av barna

Første del av siktelsen omhandler gjentatt seksuell omgang med barn under 10 år, og har en strafferamme på 21 års fengsel.

Andre del av siktelsen omhandler en som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år, og har en strafferamme på ett år.

Politiet har beslaglagt datamateriale i saken. Det skal være snakk om om bilder tatt av barn i seksuelle posisjoner. Politiet kan foreløpig ikke gi svar på om disse er blitt delt på noen måte.

Tromsø kommune har opprettet en kontakttelefon for dem som er bekymret og ønsker å snakke med helsepersonell, det opplyser kommuneoverlege i Tromsø, Trond Bratland.

Nummeret er 901 23 812 og telefonen er betjent på dagtid fra 08.15-15.00 og på kveldstid.

Får innsyn i etterforskningen 

I to uker har advokat Anja Støback Bjørsvik representert 30-åringen. Tidligere i kveld var hun til stede i nok et politiavhør.

– Et nytt fengslingsmøte i morgen, hva vil du framføre der?

– Siktede samtykker til fire nye uker varetektsfengsling. Han samarbeider med politiet for å bidra til at den videre etterforskningen i denne saken skal gå så enkelt og greit som mulig.

– Kjenner han til framgangen i etterforskningen?

– Til nå er det gjennomført ti dommeravhør på Barnehuset. Den siktede får fortløpende informasjon om det som framkommer her. Han er informert, både i forkant av dommeravhørene, og også i etterkant hva som er kommet frem. Så han har hele tiden fullt innblikk i det som foregår i etterforskningen.