NY JOBB: Uwe Rösler er bekreftet som ny manager i Leeds. (AP Photo/Bogdan Maran)
NY JOBB: Uwe Rösler er bekreftet som ny manager i Leeds. (AP Photo/Bogdan Maran)

Rösler bekreftet som ny Leeds-manager

Tyskeren får jobben med å føre Leeds tilbake mot toppen av engelsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uwe Rösler overtar som manager for Leeds United etter Neil Redfearn.

Onsdag bekreftet Championship-klubben at tyskeren blir klubbens nye manager.

– Det blir ikke mye større enn dette. Det var en «no-brainer». Alt skjedde veldig raskt. Det er en stor fotballklubb med stort potensiale, sier Rösler.

Toårskontrakt
Den tidligere Lillestrøm-, Viking- og Molde-treneren hadde stor suksess som manager for Brentford, men forlot Griffin Park for å overta i Wigan.

Men 46-åringen fikk bare elleve måneder i managerjobben i Wigan før han fikk sparken.

Han har hatt tilbud fra andre land, men har takket nei fordi han har ønsket å fortsette managerkarrieren i England.

Nå har han signert en toårskontrakt med den gamle storklubben Leeds.

Rykter om norsk assistent
Det er også blitt spekulert i at en annen mann nordmenn kjenner godt kan bli Röslers assistent.

Eks-Leeds-spiller Gunnar Halle er nemlig linket til jobben som Röslers nærmeste mann. Halle var tyskerens assistent i Lillestrøm, og med en spillerkarriere på Elland Road å vise til er han et naturlig navn i spaltene.

Direktør Adam Pearson sier på pressekonferansen onsdag at han forventer flere «nøkkelansatte» inn portene, inkludert assistent og trener.

Overfor TV 2 Sporten gjør imidlertid Gunnar Halle det klart at han ikke har fått tilbudet fra Elland Road – foreløpig.

– Det hadde sikkert vært morsomt å få et tilbud og prøve det, men vi får se hva tiden bringer. Nå har jeg en jobb i Fotballforbundet og trives utmerket med det, sier Halle til TV 2 Sporten.

Halle, som var Rösler assistenttrener både i Viking og Lillestrøm, mener tyskeren er rett mann til å overta managerjobben på Elland Road.

– Det blir spennende å se hvordan han takler det. Det har vært mye endringer den siste tiden etter at nye italienske eiere kom inn. Utfordringen for Rösler er å få inn litt stabilitet til klubben nå, sier Halle, før han fortsetter:

– Leeds er en fantastisk fin klubb, med stolte tradisjoner og solid støtte fra supporterne. Det skal være et lag som bør spille i Premier League, og jeg håper at Rösler kan bygge et lag som tar steget opp, sier Halle.

– Kan Rösler lede Leeds tilbake til Premier League?

– Ja, det tror jeg helt sikkert. Han gjorde det veldig bra i Brentford, og også godt i Wigan, selv om han måtte gå der. Uwe kjenner divisjonen veldig godt, og har godt kjennskap til hva som trengs for å løfte klubben, svarer han.

Det er imidlertid ingen tvil om at Rösler overtar en i turbulent klubb.

Kontroversiell eier
Klubbeier Massimo Cellino fjernet Brian McDermott fra managerjobben like etter forrige sesong.

Han ble erstattet av ukjente Dave Hockaday, som hadde overbevist italieneren under en middag de to hadde sammen.

Men den tidligere Forest Green-manageren fikk bare seks kamper før det var slutt.

Akademi-trener Neil Redfearn overtok jobben midlertidig, og fikk snudd de negative resultatene. Men Cellino ville ha en ny mann inn, og fikk på plass sloveneren Darko Milanic.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg valgte ham. Trenere er som vannmeloner. Du finner ikke ut hvordan de er før du åpner dem opp, forklarte han da han ansatte den tidligere Sturm Graz-treneren.

Det ble seks kamper for Milanic også, før han fikk beskjed om å forlate jobben.

Redfearn fikk jobben ut sesongen, men etter å ha havnet på kant med klubbeieren har det vært en dårlig skjult hemmelighet at han ikke ville få fortsette neste sesong.

Nå er det altså klart at Rösler er mannen som skal ta Leeds tilbake mot toppen, mens Redfearn har fått muligheten til å returnere til akademiet, opplyser direktør Adam Pearson på en pressekonferanse onsdag.