Eckhoff: – Har måttet ta tøffe valg

Nå håper Tiril Eckhoff endringene skal gi henne den beste sesongen noensinne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg var fullstendig utbrent i februar, og måtte gjøre noe, sier Tiril Eckhoff.

Våren har gått med på å hvile, men også på en stor opprydning i støtteapparatet som hadde vokst seg alt for stort.

– Jeg satte opp et kart over støtteapparatet, og det inneholdt over 30 personer. Alt for mange som dro i alt for mange retninger. Og det sugde krefter ut av meg. Jeg tror nok jeg har funnet årsaken til at jeg var så sliten i vinter, sier hun.

Hun vil ikke gå inn på hvem hun snakker om, men det er ikke bare rundt Eckhoff det er gjort endringer. Skiskytterne får flere nye folk å forholde seg til når sesongoppkjøringen nå starter.

Blant annet sluttet smøresjef og Eckhoffs faste smører Morten Hegle Svendsen, sportssjef Per Arne Botnan fikk endret tittel til landslagssjef og Steinar Mundal kom inn som trener.

Verste jeg har gjort 
– Det var ikke enkelt å sparke folk. Rett og slett noe av det verste jeg har gjort mot noen. Det var mye grining, men jeg blir tøffere av å måtte ta slike valg, sier hun.

Og i følge seg selv trenger hun å bli tøffere. Hun har fremdeles vinteren friskt i minne, da hun åpnet seg for en hel nasjon, og med tårene trillende fortalte om hvor tøft hun syntes det er å ha så mye forventinger på skuldrene.

– Jeg er emosjonell, det får jeg nok ikke gjort så mye med, men jeg er nødt til å klare å si nei av og til.

Ny rolle
Og det var åpenheten som gjorde at MOT tok kontakt for å høre om hun kunne tenke seg å være ambassadør for dem.

– Jeg ble veldig beæret, det er rått å tenke på at jeg kan være et forbilde for andre.

Og verdiene til organisasjonen, som jobber for at ungdom skal ta egne, bevisste valg, identifiserer hun seg sterkt med.

– Spesielt dette med å tørre å ta tøffe valg, og prioritere noe bort. Det må til for at jeg skal kunne være lykkelig, sier hun.

VM på hjemmebane

Oppkjøringen mot sesongen er i gang. Eckhoff håper endringene hun har gjort i vår skal gjøre at kommende vinter blir hennes beste.

– Det er den viktigste sesongen så langt i min karriere. VM på hjemmebane i Holmenkollen er stort, og jeg kommer til å satse alt på å være gode der.

Og også da må noe bortprioriteres.

– Jeg dropper nok en del renn for å sørge for formtopp til februar. Vår nye trener Steinar Mundal er veldig god på formtopping, så jeg håper vi blir et bra team, sier hun.