Curry vant kampen mellom de «små» gigantene

Viste hvorfor han ble sesongens viktigste spiller i NBA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stephen Curry og James Harden har vært de to store spillerne i NBA denne sesongen.

Det var de to det som mellom da den viktigste spilleren i ligaen skulle kåres.

Følte seg snytt
Curry fikk 100 av 130 førstestemmer, og vant kåringen suverent. Noe Harden ikke lot seg imponere av.

– Det er tøft. Men vi er i andre runde av sluttspillet. Jeg har andre og viktigere ting å tenke på, og det er Clippers. Det gikk ikke. Jeg fikk høre det, og det er det. Det betyr ingenting, sa han etter at Curry hadde fått prisen.

Men Houston Rockets tok seg av Los Angeles Clippers, og i natt sto Harden og Curry ansikt til ansikt i den første semifinalen i NBA-sluttspillet.

«Små» giganter
Og til tross for at Harden storspilte, så var det Curry og Golden State Warriors som dominerte.

Med 28 poeng, elleve returer og ni assists, så var Harden bare en poenggivende pasning fra en trippel-dobbel. Men Curry trumfet ham med 34 poeng da Warriors vant 110-106.

– Det er underholdende basketball. Vi skal begge hjelpe lagene våre til å vinne og gjøre det vi kan for å påvirke kampene, sier Curry etter kampen.

Selv om Curry og Harden har vært giganter på banen denne sesongen, så er det ikke de som ruver mest i terrenget under kurvene.

Ingen av dem bryter tometersgrensen. «The Beard» er størst med sine 196 centimeter. Curry er fem centimeter lavere.

Kjørte «liten» oppstilling
Etter at Dwight Howard måtte forlate banen med en kneskade, valgte Warriors-trener Steve Kerr å sende innpå «bøtteknottene» sine. Da gikk de fra 16 poeng under til ledelse i løpet av andre periode.

Med en oppstilling hvor Harrison Barnes var den høyeste med sine 203 centimeter, og Andrew Bogut (213) og Festus Ezeli (211) satt på benken, skjøt de sine gjester i senk.

– Du kan ikke gi et lag med så gode skyttere enkle layups og selvtillit. Det var det vi gjorde i andre periode, sier Harden til ESPN.

Shaun Livingston kom inn fra benken og scoret 14 av sine 18 poeng i den andre perioden.

– Hvis du prøver å holde dine store spillere på banen mot vår lave oppstilling, så får du det tøft, gliste Draymond Green.

Neste kamp spilles også i Oakland.