FORTSETTER HAN SOM LANDSLAGSLØPER: En samarbeidsavtale mellom Coop og Norges Skiforbund kan bli løsningen på «problemet». Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORTSETTER HAN SOM LANDSLAGSLØPER: En samarbeidsavtale mellom Coop og Norges Skiforbund kan bli løsningen på «problemet». Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

VG: Coop er i samtaler med Skiforbundet om sponsoravtale

Kan løse utfordringene rundt Petter Northugs fremtid på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Coop skal være i samtaler med Norges Skiforbund om en mulig sponsoravtale, skriver VG.

– Vi har hatt samtaler med Skiforbundet, bekrefter Coop-sjef Geir Inge Stokke overfor avisen.

En avtale mellom Northug-sponsor Coop og Norges Skiforbund kan bidra til å løse utfordringene rundt skistjernens verdenscup-deltagelse den kommende sesongen.

– Vi får se hva som kommer ut av samtalene
Styret i Skiforbundet har vedtatt at Northugs samarbeid med Coop må avbrytes dersom 29-åringen skal gå verdenscuprenn for Norge, av den enkle grunn at skilandslaget sponses av Coop-konkurrent Spar.

Men nå kan altså Coop være aktuelle for å gå inn som sponsor på breddesiden i Skiforbundet.

– Vi får se hva som kommer ut av samtalene, sier Stokke til VG, og henviser videre til Petter Northug og manager Are Sørum Langås.

I flere måneder har Team Northug og Skiforbundet vært i samtaler om hvordan de skal løse utfordringene rundt Petter Northugs Coop-avtale.

– Vil bruke den nødvendige tiden
Langrennssjef Åge Skinstad sier til VG at forhandlingene har vært både positive og konstruktive, men vil ikke kommentere at et eventuelt sponsorsamarbeid med Coop nå kan bli løsningen.

– Vi mener det er bedre å bruke den nødvendige tiden på å finne en god løsning enn å forhaste oss, sier Skinstad.

I slutten av april besluttet Skiforbundet å utsette Northug-fristen. Forbundets generalsekretær Stein Oppsal uttalte da at de håpet på en rask avklaring.