HJELP: Richi Porte fikk hjelp av sin landsmann og konkurrent Simon Clarke da han punkterte under tirsdagens etappe i Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES
HJELP: Richi Porte fikk hjelp av sin landsmann og konkurrent Simon Clarke da han punkterte under tirsdagens etappe i Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES

Straffes etter å ha fått hjelp av konkurrent i Giro d'Italia

Sammenlagtfavoritt Alberto Contador økte avstanden kraftig til en av sine farligste utfordrere, australske Richie Porte, på tirsdagens 10. etappe i Giro d'Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forlì (NTB/TV 2 Sporten): Det ble en del dramatikk mot slutten av dagens etappe av Giro d' Italia da sammenlagtrytteren Richie Porte hadde et uhell med fem kilometer igjen av etappen.

Det så landsmann og Orica-GreenEdge's Simon Clarke. Det førte til at Sky-kapteinen fikk hjelp fra landsmannen. Clarke tok av sitt hjul og ga det til sin Sky-kapteinen. Ikke akkurat en vanlig hendelse og det er i strid med regelverket.

– Kunne tapt Giroen

– Han er bare en australsk kompis. Porte hadde punktert og det var åpenbart at han trengte en hjelpende hånd. Han kunne ha tapt Giroen der, sa Clarke til Cyclingweekly etter målgang. 

– Alle australienere går godt sammen, det var ikke akkurat slik at vi konspirerte. Jeg ønsket bare å hjelpe en venn, fortsatte Orica-GreenEdge-rytteren. 

Nå kan Giroen være tapt for Porte likevel etter den manøveren. Flere timer etter målgang ble Porte ilagt en straff på to minutter. Det samme fikk Clarke. Det ironiske er at arrangørene hyllet gesten på Twitter etter hendelsen.

– Dette er sykling. Dette er den beste sporten i verden, tvitret arrangøren, før de ga begge rytterne en straff.

Contador leder

Sky-laget hadde mer enn nok med å hindre at lagets kaptein ikke tapte for mye til Contador i sammendraget etter punkteringen. Det ble til slutt 47 sekunder opp til hovedfeltet. Men etter straffen ligger Porte nå hele 3.09 minutter bak Contador i sammendraget.

Fabio Aru holder annenplassen sammenlagt og er tre sekunder bak Contador.

– Det var alt annet enn lett. Hver dag i Giroen kan inneholde overraskelser. Jeg har hatt min dårlige dag og denne gangen var de Richie som fikk en punktering. Det er selvsagt irriterende å miste tid på den måten, men vi har mange kilometer igjen og tidstapet ble ikke så stort, sa Contador. (©NTB/TV 2 Sporten)