TIL REAL MADRID? Tyske medier hevder Jürgen Klopp overtar Real Madrid. Foto: Scanpix.
TIL REAL MADRID? Tyske medier hevder Jürgen Klopp overtar Real Madrid. Foto: Scanpix.

– Ingen ulempe for Ødegaard om Klopp overtar Real Madrid

Carlo Ancelottis fremtid som Real Madrid-trener er høyst usikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona snøt Real Madrid for La Liga-gullet og Juventus satte en effektiv stopper for Madrid-klubbens planer om å forsvare Mesterliga-troféet.

Det har ført til at trener Carlo Ancelottis fremtid på Bernabeu er høyst usikker.

For øyeblikket herjer spekulasjonene i internasjonale medier om hvem som kommer til å erstatte italieneren i Real Madrid.

Hevder Klopp er enig om treårskontrakt
Dortumnd-trener Jürgen Klopp er blant kandidatene som nevnes som en potensiell ny Real Madrid-trener.

La Liga-ekspert Petter Veland følger situasjonen i Real Madrid nøye, og har fått med seg spekulasjonene om at Klopp blir Ancelottis erstatter.

– Men det er en sånn type info som kommer fra kilder i land jeg ikke har kontroll på. Klopp-ryktene er foreløpig ikke blitt verifisert, poengterer Veland overfor TV 2 Sporten.

Veland har imidlertid fått bekreftet at Carlo Ancelottis fremtid er tema på et møte i Madrid tirsdag kveld.

– Det skal være et møte i Real Madrid om fremtiden til Ancelotti er tema, og sesongen skal evalueres. Det kan bli tatt en avgjørelse etter det, men jeg tror avgjørelsen om Ancelotti kommer til å fortsette eller ikke kommer til å drøye, konkluderer La Liga-eksperten.

– Klopp ingen ulempe for Ødegaard
Dersom ryktene om at Jürgen Klopp blir ny Real Madrid-trener viser seg å stemme, tror Veland det kan være gode nyheter for Martin Ødegaards utvikling.

– Dortmund var vel en av klubbene som var ute etter å signere Ødegaard. Jürgen Klopp var en av mange managere Ødegaard snakket med da unggutten var på sin Europa-turné i vinter. Og Klopp er kjent for å gi unge spillere sjansen, sier Veland.

Han mener den beste løsningen for Ødegaards videre utvikling vil være at Ancelotti fortsetter.

– Det vil jo være det fordi det var Ancelotti som hentet ham. Men det beste utgangspunktet for Ødegaard ville jo vært at Zinedine Zidane overtok som hovedtrener. Han kjenner jo Ødegaard best. Slik jeg har forstått det så har imidlertid Real Madrid gått vekk fra tanken om å ansette Zidane nå, oppsummerer han.

Ingen klare førstevalg
Real Madrids mektige klubbpresident Florentino Pérez skal foreløpig ikke ha et klart førstevalg til å erstatte Ancelotti.

Det kan bli redningen for den meritterte italienske manageren.

– Real Madrid bytter hyppig trenere, men de bytter fordi klubbledelsen mener de har en bedre trener i bakhånd. Men hvis Florentino Pérez ikke har en magefølelse på at klubben vil få inn en bedre trener enn Ancelotti, så kan det redde Ancelotti en sesong til, sier Veland, før han fortsetter:

– Jürgen Klopp kan fremdeles ikke snakke spansk, og det kan hindre ham. Julen Lopetegui i Porto er relativt ung og fremdeles fersk, og Rafael Benitez passer ikke helt inn i Real Madrid. Benitez står for en fotball Real Madrid ikke ønsker, og så er han relativt grå sammenlignet med for eksempel Klopp. Og José Mourinho har gjort det klinkende klart at han ikke vil tilbake til Real Madrid oppsummerer Veland.

– Hva tror du til slutt kommer til å skje?

– Vanligvis så klarer jeg å svare på det, men akkurat nå er trenersituasjonen i Real Madrid helt åpen. Jeg er faktisk ekstremt usikker på om Ancelotti kommer til å fortsette eller ikke, og hvem som overtar dersom han får sparken, svarer C More-eksperten.