Norsk førsteårsproff lanserer seg selv som vinnerkandidat

– Det kan fort bli førsteplass, sier Sven Erik Bystrøm før Tour of Norway.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Sammenlagt er helt klart et mål. Jeg håper selvsagt å bli beste nordmann her. Det er jo litt prestisje.

– Og hvilken plassering får beste nordmann?

– Det kan fort bli førsteplass, det. Det blir hard konkurranse for Edvald og Lars Petter, sier Sven Erik Bystrøm.

De to siste, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug, er av de fleste nevnt som kanskje de aller største favorittene til å vinne Tour of Norway sammenlagt. Ikke mange har nevnt Alexander Kristoffs lagkompis i Katjusja. 

Se Tour of Norway på TV 2 og Sumo fra onsdag til søndag fra klokken 16.00 hver dag.

– Han vet jo hva han prater om
– Det er litt overraskende offensivt. Det er ikke en rytter mange har trukket frem, men sier han det selv må vi jo ta det seriøst. Da ser vi frem til den kampen, sier Mads Kaggestad.

Senior Kaggestad plukket frem Nordhaug, Bauke Mollema og Caja Rural-duo Amets Txurruka og Peio Bilbao som sine tre største favoritter. Sønn Kaggestad er med på den spådommen, men velger å plassere gullgutten Odd Christian Eiking på pallen til fordel for Mollema. 

– Det er mulig for ham å vinne, men han er jo ingen opplagt kandidat. Han har vist seg å være på bra nivå, og potensialet er der, så han rett i at dette kan være et ritt for ham. Han vet jo hva han prater om, fortsetter Kaggestad.

Etappe tre og fire er på papiret de hardeste i årets ritt. Etappe tre går over Gaustatoppen, mens den kuperte fjerde etappen til Geilo blant annet inneholder den tøffe stigningen opp Imingfjellet. 23-åringen fra Haugesund er ikke først og fremst kjent som en klatrer, men varsler at han har planer om å hevde seg likevel.

– Jeg håper at jeg kan kjempe om etappeseier på de to hardeste etappene. På de to første skal jeg være der for Alexander Kristoff, sier han, og legger til:

– Det er ritt som bør passe min kjørestil - et femdagersløp med noen kuperte etapper og noen småkuperte etapper. I fremtiden håper jeg jo å vinne det, og, hvem vet, kanskje kjemper jeg om seieren i år. 

Seks uker lang pause
Bystrøm har ikke konkurrert siden Circuit Cycliste Sarthe i tidlig april, men har, på samme måte som lagkamerat og romkompis Alexander Kristoff, trent godt i ukene i oppladningen til Tour of Norway.

– I følge treningsdataen skal formen være veldig bra, men det blir spennende å se etter bare å ha trent og og ikke syklet ritt på seks uker. Jeg gleder meg.

Kaggestad påpeker at Bystrøm er langt fra alene i ikke å ha konkurrert på en stund.

– Det blir spennende å se hvor han er (formmessig, journ.anm.), men at han ikke har konkurrert på en stund er noe han deler med mange andre av WorldTour-rytterne.

– Har du troen på at Bystrøm kan hevde seg helt der oppe?

– Det blir spennende å se hvordan han går i bakkene i forhold til Nordhaug og Caja Rural-guttene, for eksempel. Men selv om han ikke er først over bakketoppene, så kan han klamre seg med nedover. Han har jo vist god form i år, og er han på det jevne og riktig plassert, er det mulig.