TIDENES BESTE? Tidligere Barcelona-trener Johan Cruyff har lite til overs for debatten.  REUTERS/Andrea Comas      TPX IMAGES OF THE DAY
TIDENES BESTE? Tidligere Barcelona-trener Johan Cruyff har lite til overs for debatten.  REUTERS/Andrea Comas TPX IMAGES OF THE DAY

Barcelona-legende: – Barnslig å si at Messi er tidenes beste

Tidligere Barcelona-trener Johan Cruyff har lite til overs for debatten om Lionel Messi er tidenes beste eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På 54 kamper denne sesongen har Lionel Messi scoret 54 mål og notert seg for 27 målgivende pasninger hittil denne sesongen.

Barcelonas argentinske stjerne bidro sterkt til at Barcelona tok nok et seriegull i La Liga, og senket nesten på egenhånd Bayern München i semifinalen i Mesterligaen.

Etter Messis herjinger for Barcelona de siste årene har flere og flere hevdet at den argentinske landslagsstjernen er tidenes beste fotballspiller.

Den debatten har imidlertid tidligere Barcelona-trener og spiller Johan Cruyff særdeles lite til overs for.

– En barnslig debatt
Cruyff, som selv blir regnet som en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene, mener personer som hevder at Messi er tidenes beste ikke har peiling på hva de snakker om.

– Med tanke på å selge aviser, så skjønner jeg at debatten oppstår. Men jeg vil ikke delta, fastslår Cruyff, ifølge The Mirror, før han slår fast:

– Di Stefano var eksepsjonell, og Pelé var eksepsjonell. Men jeg mener hele debatten om Messi er tidenes beste er barnslig, sier den tidligere Barcelona-treneren som ledet Camp Nou-klubben til fire strake seriegull fra 1991 til 1994.

– Innflytelse på og utenfor banen
Cruyff understreker imidlertid at Messi er en svært viktig spiller for Barcelona – både på og utenfor banen.

– Messi er en viktig spiller for klubben, og ikke bare på grunn av den sportlige biten. Han har innflytelse med tanke på billettsalg, sponsorsalg og mye mer rundt klubben, poengterer Cruyff.

Lionel Messi og Barcelona kan for øvrig sikre seg en fantatisk trippel-triumf denne sesongen. La Liga-gullet er allerede i boks, og 30. mai venter Athletic Bilbao i finalen i Copa del Rey før Juventus er motstander i Mesterliga-finalen i Berlin 6. juni.