NOE MANGLER: Ikke gi kontoinformasjon til et selskap som oppgir telefonnummer med for få siffer. Foto: skjermdump
NOE MANGLER: Ikke gi kontoinformasjon til et selskap som oppgir telefonnummer med for få siffer. Foto: skjermdump

Norske jenter bikini-svindlet av falsk nettbutikk

Jentene trodde de kjøpte den populære Triangl-bikinien, men ble lurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nettbutikken sommerbikini.net lokket med flotte bikinier til 249 kroner, Norges billigste ifølge deres egen reklame. Butikken annonserte blant annet på Facebook, og mange lot seg tydeligvis friste til å bestille det som skal være årets hotteste bikini av merket Triangl.

Men etter at pengene er trukket fra konto, skjer det fint lite. Mange forteller at de ikke får noen vare og ikke klarer å komme i kontakt med selskapet.

Kanskje ikke så rart, siden det norske telefonnummeret som oppgis bare har sju siffer. At postadressen mangler poststed er heller ikke tillitvekkende.

Virket som et bra tilbud

Ei tenåringsjente i Larvik kontaktet TV 2 for å gjøre oppmerksom på det som etter all sannsynlighet er svindel og lureri. Hun bestilte en bikini, og kontoen ble belastet med 299 danske kroner.

– Siden den ekte er ganske dyr så hørtes jo dette ut om et bra tilbud, forteller jenta i en epost til TV 2.

– Den eneste siden man kan kjøpe den ekte bikinien på er visst Triangl sine nettsider og der koster de cirka 600 kroner, fortsetter hun.

Og ganske riktig, Triangl opplyser at deres eget nettsted er det eneste stedet i verden hvor man kan kjøpe den originale Triangl-bikinien.

Jenta i Larvik klarte ikke å komme i kontakt med selskapet per telefon, og mailer ble bare besvart med en autoreply hvor det står at de har problemer med å levere varene.

Forsvant brått

Forbrukerombudet har mottatt et titalls klager på sommerbikini.net, forteller fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad.

TV 2 tok kontakt med ombudet mandag. Tirsdag sendte forbrukerombudet en mail til selskapet. Kort tid senere var nettsiden tatt ned.

– Det er mange tegn som tyder på at dette ikke er bra. Vi ser manglende kontaktinformasjon, det ser ikke troverdig ut, og det er dårlig språk, påpeker Skjelbostad.

Tirsdag ble sommerbikini.net innlemmet på Forbrukerombudets liste over falske nettbutikker. Men fordi siden er registrert i Danmark, er det ikke mye mer det norske Forbrukerombudet får gjort med saken.

– Vi har tatt kontakt med våre danske kolleger og prøver også å kontakte Facebook for å be dem fjerne annonsene, sier Skjelbostad.

– Har jentene noe håp om å få igjen pengene?

– Det vil jeg ikke vedde mye på. En god regel er ikke å avgi kortinformasjon til selskaper som har tilbud som synes å være for gode til å være sanne.

Skjelbostad påpeker at hvis man har betalt med kort på nettet og ikke mottar varen, så har man rett til å kreve pengene tilbake fra banken som har utstedt kortet.

– Puppene tyter utover

De som føler seg lurt av sommerbikini.net har dannet en egen Facebookgruppe. Ei jente skriver at hun faktisk mottok en bikini, men verken farge, størrelse eller passform stemte.

«Koppene på overdelen er veldig rare i formen og buler ut på en måte, og puppene tyter utover», skriver hun.

TV 2 har forsøkt å få tak i de som står bak sommerbikini.net via epost, men har ikke fått svar. Et dansk telefonnummer som er oppgitt hos de som står bak nettsiden synes ikke å virke.