FREMTIDEN: Hva som skjer med Martin Ødegaard neste sesong, diskuteres i Madrid i disse dager. Her under kampen mot Almeria der 16-åringen satt på benken. Foto: EFE / NTB scanpix
FREMTIDEN: Hva som skjer med Martin Ødegaard neste sesong, diskuteres i Madrid i disse dager. Her under kampen mot Almeria der 16-åringen satt på benken. Foto: EFE / NTB scanpix

– Diskuterer Ødegaard-fremtiden i Madrid nå

Per-Mathias Høgmo vil ikke mene noe om hvilket nivå 16-åringen bør spille neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO(TV 2 Sporten): Barcelona ble i helgen seriemester i Spania. Det betyr at Real Madrid avslutter sesongen med en helt ubetydelig hjemmekamp mot Getafe lørdag. 

Men kampen kan bli alt annet enn ubetydelig for en norsk 16-åring fra Drammen. Martin Ødegaard kan få sin A-lagsdebut for de helhvite.

– Glad for utviklingen

Da sitter i så fall en norsk landslagssjef og følger sin yngste mann fra TV-apparatet. Han er fornøyd med avslutningen drammenseren har hatt i den spanske hovedstaden.

– Han har fått markere seg skikkelig i de siste kampene. Det er gledelig, sier Høgmo.

– Holder nivå tre og Castilla for Ødegaard neste sesong eller må han leies ut?

– Det diskuterer de i Madrid i disse dager. Hvordan de velger å gjøre dette neste år blir spennende å se. Men vi ser alle at Martin utvikler seg og finnes det bare muligheter.

To kjipe skader

Selv er han i innspurten på neste laguttak. I starten av juni kommer Sverige og Aserbajdsjan til Ullevaal. Og det er først og fremst landet ved Kaspihavet som opptar tankene til landslagssjefen:

– Vi skal ha tre poeng, sier Høgmo, som må klare seg uten to av sine mest betrodde menn:

– Mads Møller Dæhli er dessverre skadet, og Tarik Elyounoussi må sone for tre gule kort. Ellers har vi flere offensive spillere tilbake fra skade.

Uttaket skjer på Ullevaal 28. mai.