STENGT INNE: Den 57 år gamle kvinnen stengte ifølge tiltalen porten og slapp løs vakthundene mens taxisjåføren fortsatt sto inne på eiendommen. Foto: Jonas Fabritius Christoffersen / TV 2
STENGT INNE: Den 57 år gamle kvinnen stengte ifølge tiltalen porten og slapp løs vakthundene mens taxisjåføren fortsatt sto inne på eiendommen. Foto: Jonas Fabritius Christoffersen / TV 2

Dyreplageri-tiltalt stengte taxisjåfør inne og slapp løs vakthundene

ØSTERSUND TINGRETT (TV 2): Har fortalt til politiet at det var som å være med i en skrekkfilm. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 57 år gamle norske kvinnen som er tiltalt for dyreplageri i Sverige, er dessuten tiltalt for frihetsberøvelse.

Påtalemyndigheten mener kvinnen stengte en taxisjåfør inne på gården og slapp ut hundene sine, i tillegg til at hun ikke betalte 1.829 kroner for den forutgående taxituren.

– Låste bilen

Den kvinnelige taxisjåføren sa at hun ringte politiet da kvinnen ikke ville gjøre opp for turen. 

– Da kom hun og banket på vinduet på bilen, men jeg låste bilen, sa sjåføren i retten. 

Den ene hunden hadde vært med på taxituren, men opptrådte ikke skremmende overfor bilen. Hunden som hadde vært inne i huset var derimot skremmende. 

– Ble veldig aggressiv

Sjåføren forklarte at hun ble redd da kvinnen lukket gjerdet rundt eiendommen sin, og deretter slapp ut hundene.

– Da slapp hun ut en mørk hund, som først går rundt i gården og gjør fra seg på flere steder. Da den så bilen ble han veldig aggressiv, sa sjåføren. 

Den aggressive hunden var riktignok bak et annet gjerde, men dette hadde tidligere falt ned da 57-åringen gikk inn. Derfor følte ikke sjåføren seg trygg. 

– Det var hele situasjonen som gjorde meg redd. Først at jeg ble innestengt, og så at det var en aggressiv hund der. I tillegg hadde jeg ikke fått betalt for en ganske dyr tur, sa kvinnen.

Skrekkfilm

– Det var ikke aktuelt å åpne bildøren. Jeg kjente meg utrolig innestengt og jeg ble redd, sa hun i retten.

I avhør har hun forklart at det var som å være med i en skrekkfilm. 

– Jeg var så sjokkert at jeg ikke klarte å forklare hvor jeg var da jeg fikk kontakt med politiet.

Det tok rundt en halvtime før politiet kom til stedet, men politiet ble først bare stående og vente utenfor gjerdet. Dermed tror hun at det tok 45 minutter før hun slapp ut fra inngjerdingen. 

– Jeg kjørte ut derfra så fort jeg bare kunne da de endelig åpnet gjerdet. 

– Aldri sett henne så panisk

Broren til sjåføren jobber også for taxiselskapet, og ble ringt opp av søsteren etter at hun var stengt inne på gården. Han kjørte raskt til gården, og beskriver stedet som en festning.

– Politiet var selv redde for hundene. De måtte være fire stykker før de en gang gikk ut av bilene sine. Da satt hun fortsatt innelåst i bilen på eiendommen, sa broren.

– Jeg har aldri sett henne så panisk. Hun var veldig berørt av hendelsen.

Nekter straffskyld

57-åringens forsvarer, Kjell Åke Sundelin, påpekte at porten bare ble stengt, men ikke låst. I tillegg hevder han at den aggressive hunden ikke hadde mulighet til å komme nær bilen.

Den tiltalte kvinnen nekter straffskyld for frihetsberøvelse, og hevder også at hun hadde til hensikt å betale for taxituren da hun senere samme måned fikk penger på konto. 

– Jeg har aldri nektet å betale den taxireisen. Jeg slapp aldri ut noen hund som fløy rundt bilen. Det er fri fantasi når hun påstår noe sånt, sa 57-åringen i retten. 

Også norske Hans Bauge bistår tiltalte i retten, og har tidligere vært taxisjåfør. Det var han som hadde booket turen fra flyplassen og hjem til kvinnen, men satt ikke på i bilen. 

Bauge hevder han tilbød seg å gjøre opp det utestående beløpet, men at taxiselskapet ikke gikk med på dette.