NY NEDTUR: Caroline Graham Hansen, som her fortviler etter finaletapet mot Tyskland i 2013, er skadet og rekker ikke fotball-VM i Canada. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY NEDTUR: Caroline Graham Hansen, som her fortviler etter finaletapet mot Tyskland i 2013, er skadet og rekker ikke fotball-VM i Canada. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skadet Graham Hansen rekker ikke VM 

En av Norges største stjerne rekker ikke fotball-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En akutt forverring av Caroline Graham Hansens skade gjør at hun ikke blir med til VM i Canada. Anja Sønstevold fra LSK Kvinner er hentet inn som erstatter.

Graham Hansen er naturlig nok skuffet over at sesongens store mål glapp.

– Det har vært en drøm for meg å spille i et VM, men med de smertene jeg har hatt den siste tiden skjønte jeg at det ville bli vanskelig. Selv om jeg er skuffet, så har jeg heldigvis mine beste år foran meg som fotballspiller. Forhåpentligvis har jeg flere store mesterskapsopplevelser i vente. Jeg gleder meg uansett til å følge lagvenninnene mine foran TV-skjermen. Vi har et godt lagt med gode muligheter til å nå langt, sier Caroline Graham Hansen til fotball.no.

Landslagssjef for herrene, Per-Mathias Høgmo, sier til TV 2 Sporten at han synes synd på Hansen.

– Det er utrolig trist for en ung og lovende jente, som elsker å spille kamper og elsker å trene. Det er også synd for Norge, som vil bli svekket i et historisk tøft mesterskap på kvinnesiden. Samtidig er dette en del av fotballen og det åpner opp for de andre, lovende spillerne vi har. Jeg tror dette mesterskapet vil bli veldig spennende, sier han.

Også trener Even Pellerud synes det er leit at Graham Hansen ikke får med seg sommerens store mesterskap.

– Enhver trener ønsker å ha med en skadefri Caroline på sitt lag med de ekstreme ferdighetene hun har. Men dette er først og fremst trist for Caroline. Vi reiser til Canada med en sterk og god tropp. Caroline er fortsatt veldig ung, og vi har ennå ikke sett det beste av henne. Det kommer flere mesterskap hvor landslaget og det norske folk vil få stor glede av Caroline, sier landslagssjef Even Pellerud til fotball.no.

Landslagslege Truls Straume-Næsheim undersøkte Graham Hansen på Olympiatoppen i går.

– Vi har lenge vært kjent med Carolines jumpers knee. Skaden har blitt akutt forverret den siste tiden. Resultatet av undersøkelsen var også verre enn vi forventet. Hun har store smerter, og det er derfor ikke tilrådelig at hun blir med til VM, sier Truls Straume-Næsheim til fotball.no.